G4Media.ro

Trezoreria Americană s-a întâlnit cu reprezentanți ai industriei financiare pentru a discuta…

Sursă foto: Pexels

Trezoreria Americană s-a întâlnit cu reprezentanți ai industriei financiare pentru a discuta despre o nouă categorie de criptomonede

Departamentul Trezoreriei Americane s-a întâlnit cu mai mulți reprezentanți ai industriei financiare pentru a-i chestiona cu privire la riscurile și beneficiile stablecoinurilor, o categorie de criptomonede în creștere, a cărei valoare este legată de monede tradiționale, conform unor surse consultate de Reuters.

Legiuitorii din Washington sunt alarmați de creșterea rapidă a pieței criptomonedelor, care a ajuns în aprilie la un record de 2 trilioane de dolari. Vineri, valoarea pe piață a stablecoinurilor era de aproximativ 125 de miliarde de dolari. Este neclar ce reglementări financiare se aplică acestor produse relativ noi.

Reglementatorii financiari ai SUA lucrează pentru a înțelege riscurile și oportunitățile pe care criptomonedele le ridică sistemului financiar al țării. Ei plănuiesc să emită mai multe rapoarte pe acest subiect în următoarele luni.

În iulie, secretarul trezoreriei, Janet Yellen, a spus că guvernul trebuie să se miște repede pentru a stabili un cadru legislativ pentru stablecoinuri.

Într-un semnal care arată că acele eforturi iau amploare, oficiali ai Trezoreriei s-au întâlnit în această săptămână cu lideri ai industriei financiare pentru a discuta eventuale reglementări pentru stablecoin.

În aceste întâlniri, oficialii au întrebat dacă stablecoinurile ar avea nevoie de supraveghere directă dacă devin foarte populare. Ei au mai discutat despre cum reglementatorii ar trebui să încerce să diminueze riscurile cauzate de un număr mare de oameni care ar încerca să-și vândă stablecoinurile în același timp și dacă stablecoinuri mari ar trebui sprijinite de active tradiționale.

Oficialii au mai întrebat cum ar trebui structurate și cum ar putea fi folosite stablecoinurile, dacă este suficient cadrul legal curent și au mai discutat alte problemele legate de securitate.

Oficiali ai Trezoreriei s-au mai întâlnit în această săptămână cu un grup de reprezentanți ai băncilor și a uniunilor de credit pentru a discuta probleme similare. Oficialii păreau a colecta informații și nu au împărtășit ideile lor despre cum ar trebui reglementate stablecoinurile.

Informațiile culese la întâlnirile din aceste săptămâni au șanse mari de a modela un raport cuprinzător al Trezoreriei, raport care se așteaptă a fi publicat în următoarele luni.

Purtătorul de cuvânt al Trezoreriei, John Rizzo, a spus că agenția examinează „beneficiile și riscurile potențiale ale stablecoinurilor pentru utilizatori, piețe și sistemul financiar. În timp ce aceste sarcini continuă, Departamentul Trezoreriei se întâlnește cu un spectru larg de acționari, inclusiv susținători ai consumatorilor, parlamentari și participanți în piață”.

Legiuitorii din Congresul SUA se tem că creșterea monedelor operate în mod privat ar putea submina controlul pe care îl au asupra sistemelor financiare și monetare, ar putea crește riscurile sistemice, promova criminalitatea financiară și să lovească investitorii.

Alte instituții ale Statelor Unite lucrează la proiecte cu criptomonede, cum ar fi Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare SUA și Rezerva Federală.

Sursa foto: RODNAE Productions / Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter