G4Media.ro

Treizeci şi cinci de ţări cer suspendarea Rusiei şi Belarusului din federaţiile…

Sursa foto: Pexels

Treizeci şi cinci de ţări cer suspendarea Rusiei şi Belarusului din federaţiile sportive internaţionale. Declaraţia a fost semnată şi de Eduard Novak

Treizeci şi cinci de ţări, între care şi România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca forurile din Rusia şi Belarus să fie suspendate din federaţiile sportive internaţionale, relatează News.ro.

În plus, cele 35 de naţiuni sunt de părere că persoanele cunoscute ca apropiate Rusiei şi Belarusului, inclusiv oficiali guvernamentali, ar trebui să fie înlăturate din posturi cu influenţă în federaţiile sportive internaţionale, cum ar fi comitete de organizare.

De asemenea, se recomandă ca organizaţiile sportive naţionale şi internaţionale să ia în calcul suspendarea transmiterii competiţiilor sportive în Rusia şi în Belarus.

În cazurile în care forurile aleg să permită participarea sportivilor din Rusia şi din Belarus, ar trebui să fie interzisă folosirea drapelelor, emblemelor şi imnurilor celor două ţări şi să nu existe declaraţii sau simboluri ale ţărilor respective. De asemenea, sportivii nu trebuie să concureze pentru cele două ţări.

“Facem apel la federaţiile internaţionale să ţină cont de aceste principii şi îi aplaudăm pe cei care au acţionat deja. Restricţiile ar trebui să fie valabile până când cooperarea sub ordinea internaţională bazată pe reguli va fi din nou posibilă. În plus, reiterăm încurajările pentru comunitatea sportivă internaţională să continue să îşi arate solidaritatea cu poporul ucrainean, inclusiv prin susţinerea continuării şi reconstrucţiei sportului ucrainean unde este posibil”, se menţionează în comunicatul postat de departamentul de stat american pe site-ul său oficial.

Printre semnatarii documentului se numără şi Ministrul Sportului din România, Eduard Novak.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Orice tara care face ce face Rusia trebuie pedepsita exemplar in toate domeniile, nu doar debarcarea conducatorului iubit. Trebuie sa fie consecinte pe toate planurile, altfel te trezesti cu soldatul rus la usa sa te „intrebe” daca nu ai un palton sau un ceas.

  2. orice ajuta.

  3. Si care, ma rog, erau cei neradicalizati?

    Singurii intr-adevar afectati de sanctiuni sunt cei din patura de mijloc (maxim cateva zeci de mii, ati vazut doar cati au iesit la proteste si au ajuns in puscarii, sau prin gulag). Treizeci de mii dintr-o tara de 140 de milioane…

    Long live Mother Vodka!