G4Media.ro

Trei zile de proteste în fața Guvernului, săptămâna viitoare, anunță federația Sanitas…

Sursa foto: SANITAS

Trei zile de proteste în fața Guvernului, săptămâna viitoare, anunță federația Sanitas / Sindicaliștii cer mărirea cu 15% a salariilor tuturor angajaților din sănătate și asistență socială

Federația Sanitas a anunțat, joi, că va organiza proteste în fața Guvernului în primele trei zile ale  săptămânii viitoare.  Sindicaliștii cer mărirea cu 15% a salariilor tuturor angajaților din sănătate și asistență socială.

„Consiliul Național al Federației SANITAS întrunit miercuri, 1 februarie 2023, a decis calendarul acțiunilor de protest anunțate încă de acum două săptămâni. În zilele de 6, 7 și 8 februarie 2023, în intervalul orar 10.00 – 14.00, membrii SANITAS vor fi în Piața Victoriei pentru a cere public guvernanților să-și respecte obligațiile legale față de angajații din SĂNĂTATE și din ASISTENȚĂ SOCIALĂ. Atât timp cât cei aflați la putere ignoră nevoile reale ale celor două domenii, regulile elementare ale dialogului social și drepturile lucrătorilor, SANITAS va protesta folosind toate formele și instrumentele legale, inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector”, se arată într-un comunicat al federației dat publicității joi.

Revendicările federației:

1. Creșterea veniturilor tuturor salariaților din sănătate și asistență socială cu un procent de minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei.

2. Declanșarea, de urgență, a negocierilor între Guvernul României și partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

3. Asigurarea unei finanțări corecte și suficiente pentru instituțiile medicale și de asistență socială.

„Seria acțiunilor de protest pe care Sanitas o deschide săptămâna viitoare va continua până la soluționarea revendicărilor și la îmbunătățirea semnificativă a situației membrilor noștri de sindicat”, mai precizează sursa citată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. La veniturile salariale pe care le au in ziua de azi (prin comparatie cu toti ceilalti bugetari, mai putin „specialii”), ar cam trebui sa le crape obrazul de rusine pentru aceste solicitari! In intreg sistemul medico-sanitar, de la portar pana la „bos”, „peschesul” e la ordinea zilei, sindicatele poate ar cam trebui sa ia in considerare acest aspect care „rezolva” inflatia cu varf si indesat! Oricum, au devenit si astia niste „speciali” nedeclarati si profund imorali, ca despre profesionalism ce sa mai vorbim, toata lumea spera si face orice numai sa n-ajunga intr-un spital romanesc.

    • Salarii difera in functie de sub ce autoritate sunt. Avem spitale sub diverse entitati, militar, cfr, primarie…
      Salariile ar trebui sa fie unitare in functie de meserie nu dupa ce sef slugaresti.

  2. Meanwhile in Suceava…

  3. Astia nu au indexat nici pensiile cu rata inflatiei,dau numai pomeni,se imprumuta lunar cu miliard si ceva de euro,au rate,datorii de plata de cca 6 miliarde de euro,si voi vreti mariri,cand ati avut salariile marite pentru 2022 din 2020?!?altii nuci acum nu au salarii mărite de ani de zile,conform grilei!sa nu inceapa sa le taie!!!