G4Media.ro

Trei tineri antreprenori au lansat Farmeria.ro, o platformă comercială online destinată producătorilor…

Trei tineri antreprenori au lansat Farmeria.ro, o platformă comercială online destinată producătorilor locali de alimente naturale

Trei tineri antreprenori – Ovidiu Mihăilescu, Andrei Pătrașcu și Horea Dobai – au lansat platforma Farmeria.ro, ce simulează o piață online comunitară, în care micii producătorii și clienții publică și caută alimente cultivate de alte persoane din același județ.

Cei trei oferă gratuit platforma pentru a stimula economia, producția românească și sănătatea oamenilor, potrivit unui comunicat de presă. Platforma acționează la nivel național și este bilingvă, în română și maghiară, pentru a stimula comerțul local-intrajudețean.

Dezvoltatorul platformei este Andrei-Dragoș Pătrașcu, elev în clasa a XII-a, olimpic național medaliat cu aur la TIC și premiat anual la concursul național de informatică InfoEducație cu diferite platforme (platformă de stocare a dosarului medical online, software care analizează securitatea altor site-uri etc).

Farmeria.ro este o platformă de tip marketplace recent lansată la nivel național, care le oferă producătorilor locali din întreaga țară oportunitatea de a-și comercializa alimentele produse de către ei. Această inițiativă a fost conturată cu scopul de a stimula bunele practici din domeniul comercial și pentru a le oferi producătorilor șansa de a-și extinde activitatea, prin mecanisme care să le faciliteze accesul spre o piață extinsă.

Platforma promovează producătorii locali și comerțul comunitar, chiar prin modul în care sortează și afișează produsele utilizatorilor: prioritate au produsele din aceeași localitate, apoi cele din județul respectiv.

„Demersul nostru a pornit de la conștientizarea faptului că producătorii locali au produse de o deosebită calitate și în același timp naturale, iar această piață nu este valorificată și îndeajuns de apreciată de către români, care, de regulă, achiziționează produse din import. Așadar, ne-am decis să promovăm produsele naturale, să stimulăm economia României și, totodoată, să le oferim clienților rapiditatea și lejeritatea căutării celor mai bune produse prin intermediul opțiunilor prezente pe platformă. Îndemnăm cumpărătorii să își orienteze atenția spre produsele autentice, care provin din gospodăriile proprii ale producătorilor. Susținem producătorii români, susținem #antreprenoriatulromânesc”, au declarat fondatorii platformei Farmeria, citați în comunicatul de presă.

Clienții vor avea posibilitatea de a transmite feedback producătorilor, iar, în cazul în care este raportat un abuz sau producătorii au comercializat produse necalitative, aceștia nu vor mai avea acces la platformă și la posibilitatea de a întreprinde acte comerciale prin intermediul acesteia.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

 1. ce conteaza la succesul platformei este marketarea. e, aici sa va vad. ca GitHub-ul este mare

 2. Dupa fiecare cautare trebuie sa introduci iar localitatea in care esti? Pe bune?
  Oricum, presupun ca inca nu e functionala, ca nu am vazut vreun produs.

 3. Site-ul ăla e abia la începutul fazei de dezvoltare. Și în loc să înceapă cu funcționalitatea (care acum e zero), a-nceput cu brizbrizuri în javascript și cu googleads. Pueril…

  • Bună ziua,

   Vă putem asigura că funcționalitatea este diferită de zero, în sensul pozitiv.
   Am cerut publicarea articolului pentru a aduce la cunoștiință producătorilor de platformă și pentru a o popula cu produse. Rezolvăm orice problemă semnalată pe loc.

   Asigurându-vă de întreaga considerație,
   Farmeria

 4. Buna…nu se poate crea contul de producator!!! Vreau sa-mi expun produsele, dar nu functioneaza…de fiecare data cand ajung la ultimul pas…ma trimite iar la pagina de logare….va rog sa rezolvati cumva….altfel, e iar doar o initiativa buna, dar fara rezultat….

 5. Nu functioneaza! Nu are nimic introdus….
  era de apreciat sa se mentioneze in articol ca este in lucru sau ca urmeaza sa se lanseze.

 6. Bună ideea dar implementată slab, suntem în 2020 mai băieți. Fără emoticonuri