G4Media.ro

Trei români care în urmă cu aproape trei ani au sustras prin…

Trei români care în urmă cu aproape trei ani au sustras prin prestidigitație diamante în valoare de un milion de euro au fost condamnați în Franța / Diamantele nu au fost recuperate

Trei români au fost condamnaţi marţi în Franţa la patru ani de închisoare pentru o escrocherie elaborată prin care au sustras diamante în valoare de aproximativ un milion de euro, semnalează APP. Complicele lor, un sârb stabilit la Paris, a primit în contumacie o pedeapsă de cinci ani de detenţie şi este dat în urmărire internaţională.

Infractorii au pus mâna în august 2017 pe trei diamante, care nu au mai fost recuperate. Păgubiţii sunt un bijutier francez şi partenerul său de afaceri indian.

Escrocii îşi începuseră operaţiunea cu o lună înainte, la un târg de diamante din Maroc, unde doi dintre ei s-au prezentat ca un cuplu de armeni bogaţi care doresc să investească în pietre preţioase. Grupul s-a reunit ulterior la Milano şi în sudul Franţei, la Mazamet, unde presupuşii cumpărători au cerut evaluarea diamantelor de către un expert independent.

După ce afacerea s-a încheiat, aşa-zisul expert a închis diamantele într-o cutie sigilată, pe care comerciantul indian de diamante a luat-o cu el, în aşteptarea transferului bancar în valoare de 1,1 milioane de dolari, promis de escroci. A doua zi, văzând că nu primeşte banii, vânzătorul a deschis cutia – care era goală.

Procuratura a arătat în instanţa din oraşul Castres din sudul Franţei, unde a fost pronunţată condamnarea, că furtul s-a produs prin prestidigitaţie, cu ajutorul unei cutii cu fund dublu.

Sursa: Agerpres

Sursă foto: pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Deci acolo procuratura s-a ocupat de caz desi fapta nu exista, ci trebuia presupusa si dovedita in reconstituire (diamantele nu au fost gasite, in plus putea foarte bine sa le fi luat indianul sau altcineva etc). La noi, ti se da cu flit la judecatorie, cu acte si cu tot ce vrei, daca o firma de constructii/renovari etc fuge cu banii fara sa efectueze lucrarea.

  • La noi ca la nimeni.Nici pentru mita nu se condamna decat daca il prinzi pe cel mituit cu banii (sau alceva…) in mana.

  • Cica le-ar fi gasit de mai multe ori, dar de fiecare data unde le puneau nu le mai gaseau.
   Uitati-va cu atentie: acum le-am pus pe masa in cutia asta care n-are fund … nimic in maneca nimic intre degete… puf , gata.

 2. Imi place fiorul de mandrie nationala ce razbate (discret) articolul…:)
  Nu e de uitat, totusi, ca , simpatic sau nu, elaborat sau nu.escrocul e escroc, hotul e hot, furtul e furt