G4Media.ro

Trei oameni de afaceri din Gorj, reținuți într-un dosar privind obținerea unui…

Sursa foto: Pixabay

Trei oameni de afaceri din Gorj, reținuți într-un dosar privind obținerea unui contract de întreținere drumuri/ Cauțiunea se ridică la 500.000 de lei și trebuie plătită până pe 9 aprilie

Trei oameni de afaceri din judeţul Gorj, reţinuţi într-un dosar privind obţinerea unui contract de întreţinere drumuri judeţene, trebuie să achite suma de 500.000 lei până pe 9 aprilie drept cauţiune, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Victor Ţuhaşu.

Potrivit acestuia, în urma cercetărilor efectuate în cauza penală privind obţinerea unui contract de întreţinere drumuri judeţene, încheiat între Consiliul Judeţean Gorj şi un consorţiu de societăţi comerciale de pe raza judeţului, dosarul penal a fost înaintat de către organele de cercetare penală, Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propunere de arestare preventivă faţă de cei trei inculpaţi reţinuţi anterior pentru o perioadă de 24 de ore de către organele de poliţie în zilele de 30 şi 31 martie, iar procurorul de caz a dispus instituirea controlului judiciar pe cauţiune pentru 60 de zile.

În sarcina inculpaţilor s-a reţinut obligaţia achitării unei cauţiuni totale în cuantum de 500.000 lei, suma trebuind achitată până pe 9 aprilie.

În cauză, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj continuă cercetările în cadrul dosarului penal, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. (Sursa: Agerpres)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Și Tăriceanu care dorea desființarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice… pe principiul ca … anaf ar putea sa obtina acele probe in alt fel.
  Eu sunt totusi curios câti angajati are Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Lor ce le iese in plus daca-si fac treaba la sesizarea unui cetatean corect?

 2. ADEVARUL: „Oameni de încredere ai senatorului liberal Ion Iordache, reţinuţi.
  Politicianul, către procurori: „Ruşine să vă fie!“
  Trei oameni de afaceri importanţi din judeţul Gorj, administratori ai unor firme, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.
  Aceştia sunt învinuiţi că au falsificat documente şi înscrisuri privind lipsa datoriilor către bugetul de stat şi dotarea cu utilaje, pentru a câştiga o licitaţie organizată în anul 2016 de Consiliul Judeţean Gorj pentru servicii de reparare şi întreţinere drumuri judeţene. Valoarea contractului este de 157 milioane de lei.
  Doi dintre afaceriştii reţinuţi sunt oameni de încredere ai senatorului PNL Ion Iordache, care controlează firma Ydail Construct din localitatea Turceni.
  Este vorba de Doru Şandru, directorul societăţii Romstrade SA şi cel care conduce grupul de firme Ydail Construct SRL, acesta fiind şi CUMNATUL lui Iordache, precum şi de Mircea Vărzaru, administratorul firmei Ydail Construct SRL. În arest a ajuns şi Puiu Crăciun, administratorul societăţii Metalcolect.”
  „Acuzaţiile se bazează doar pe supoziţii şi pe probe fabricate“.
  Doru Şandru a mai fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în anul 2018, sub acuzaţia că a dat mită unor primari pentru a câştiga licitaţii pentru modernizarea de drumuri.
  Senatorul Ion Iordache a transmis că nu are legătură cu acest dosar penal şi nu a fost audiat în vreo calitate. Mai mult, acesta susţine că este o răzbunare a procurorului şi se declară revoltat.
  „Sunt revoltat de uşurinţa cu care funcţionari plătiţi din bani publici se joacă de-a dumnezeii cu libertatea unor oameni în încercarea de a distruge şi ce a mai rămas viu în economia acestui judeţ. Ca parlamentar nu pot să nu reacţionez când văd că, pentru acuzaţii fără dovezi şi argumente, din voinţa unui singur om (procurorul), care nu este la prima greşeală, nevinovaţii ajung să-şi demonstreze nevinovăţia. Am convingerea că, indiferent de frustrări, sete de răzbunare sau comandă, funcţionarul n-ar putea face asemenea abuzuri dacă ar răspunde în faţa legii ca orice alt cetăţean”, afirmă Iordache. Senatorul consideră că firmele pe care „vor să le închidă” sunt printre ultimele rămase în Gorj şi printre cei mai mari plătitori de taxe şi impozite din judeţ.
  „Acuzaţiile descrise în comunicatul de presă transmis de Parchet se bazează doar pe supoziţii şi pe probe fabricate. După gratii este locul celor care abuzează de funcţiile pe care le deţin distrugând iremediabil viitorul unor oameni şi orice şansă de dezvoltare a întregii comunităţi. Sper că va veni momentul în care veţi plăti pentru aceste abuzuri! Ruşine să vă fie!“, încheie senatorul liberal Ion Iordache.

  • Despre locuri de munca si profit nu a spus nimic?
   Cine a semnat receptia „lucrarilor”?…