G4Media.ro

Trei milioane de lei de la bugetul local al Timișoarei vor ajunge…

Piata Operei din Timisoara 2012. 2016Inquam Photos / Cornel Putan Alin

Trei milioane de lei de la bugetul local al Timișoarei vor ajunge la 34 de proiecte din domeniul cultural / În total au fost depuse 116 solicitări de finanțare

34 de proiecte culturale vor primi un total de trei milioane de lei din bugetul local al Timișoarei în cadrul ultimului apel lansat de Centrul de Proiecte al municipalității, „Cultura în Prezent”, anunță Debanat.ro.

În total au fost depuse 116 solicitări de finanțare, inițial au fost declarate finanțabile 31 de proiecte, pentru ca ulterior să fie depuse nu mai puțin de 39 de contestații, din care doar trei au avut succes.

Cei trei milioane de lei din bugetul local al Primăriei Municipiului Timișoara vor sprijini proiecte valoroase pentru comunitate care acoperă 5 arii culturale: arte vizuale, artă digitală și noile media – 8 proiecte; artele spectacolului – 8 proiecte; educație în și prin cultură – 9 proiecte; promovarea culturii scrise – 4 proiecte; patrimoniu cultural – 5 proiecte.

„Dorim să îi sprijinim pe cei care gândesc proiecte creative pentru oraș, care își aduc contribuția în cultura timișoreană și nu numai. Prin aceste evenimente vrem ca orașul nostru să își creioneze identitatea lui culturală și, totodată, să unească comunitatea”, a declarat Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara.

116 oferte culturale au fost depuse la această sesiune. În prima etapă a jurizării 31 de proiecte au primit finanțare, iar după analizarea celor 39 de contestații, au fost adăugate în listă încă 3 proiecte.

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan Alin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. A descoperit Frtitz reteta Gabrielei Firea de a sifona bani publici pe proiecte culturale.

  • bre, timisoara e anul viitor capitala culturala europeana. tu compari asta cu premiile pentru cel mai frumos balcon date de firea?

  • Când spui “capitala europeană” nu ti-e așa un pic jena când te gândești ca aia se încălzesc la aragaz și se spala in lighean? Sau poate “cultura europeană” cere ca in clasele școlilor sa fie maxim 15 grade ca sa nu ii ia somnul pe copii când in citesc pe Voltaire?

 2. Iarasi da bani pentru festivaluri de homosexuali. Actualul primar e un mare esec pentru Timisoara si timisoreni. Zero rezultate intr-un an si jumatate de la alegeri.

  Fritz,

  A trecut un an si jumatate de la alegerile locale si in tot acest timp:
  – nu ati inceput Pasajul Solventul;
  – nu ati inceput nici un pod nou in Timisoara;
  – nu ati terminat Drumul Boilor spre Mosnita;
  – nu ati inceput nici o parcare noua in Timisoara (ba chiar ati anulat liciatatia la una) in schimb ne cocosati cu amenzile de la Politia Locala pentru ca nu avem unde parca;
  – nu ati miscat nimic legat de inelul 4 de centura;
  – ne-ati marit impozitele si ati promis ca le micsorati;
  – vreti sa taxati toate parcarile;
  – nu ati dat pe nimeni afara din angajatii din Primaria Timisoara, doar i-ati rotit si daca ii numarati bine sunt mai multi acum fata de acum un an;
  – nu ati inceput nici una din salile sportive(cea din Lipovei si Sagului)
  – ati inchis Gradina Zoologica de nu avem unde sa ne plimbam copiii;
  – Colterm-ul e in faliment;
  – orasul e murdar, neingrijit;
  – ati dat bani pentru festival de homosexuali si festival de emigranti in timp de ati desfintat Timfloralis si a v-ati luat de Ruga Timisoarei
  Faptul ca ai inceput santierul de pe Bogdanestilor e putin, as spune praf in ochi, pentru timpul scurs, pretentile, asteptarile si bugetul Timisoarei.
  Tot ce am vazut in astea 19 luni la tine a fost teatru ieftin si scheme de PR.
  Esti un incapabil si un mincinos.

 3. Comentarii stupide alimentate politic de catre cetateni care nici macar nu locuiesc in Timisoara si care au existente cenusii. PNL nu suporta nici acum ca a pierdut. Cat despre PSD care in legislaturile trecute facea opozitie de fatada, acum s-au ambalat. Rezultatul este ca de fapt sunt aceeasi mizerie.