G4Media.ro

Trei medici italieni, acuzați de omor din culpă după ce copilul unui…

Sursa foto: Pixabay

Trei medici italieni, acuzați de omor din culpă după ce copilul unui cuplu de români s-a născut mort / Medicii sunt acuzați că nu au făcut la timp o operație de cezariană

Întârzierea unei operații de cezariană cu 15 minute a dus la decesul nou-născutului unui cuplu de români, concluzionează procurorii italieni din Santa Maria Capua Vetere, o comună din provincia Caserta, regiunea Campania, Italia.

În plus, medicii sunt acuzați că nu au considerat o alertă privind tensiunea arterială a copilului, precizează Caserta News.

Ginecologii Felice Foresta și Rosa Di Meo și obstetricianul Roberta Merola, de la Clinica Villa Fiorita din Capua, sunt acuzați de omor din culpă, relatează ziarul italian.

Potrivit reconstituirii făcute de procurori, medicii nu au efectuat în totalitate procedurile necesare pentru a aduce pe lume copilul și nu au împiedicat moartea nou-născutului. Fapta s-a petrecut în 3 octombrie 2015 când un cuplu de naționalitate română, dar cu domiciliul în Teano, a mers la Clinica Villa Fiorita pentru a da naștere primei lor fetițe.

La ora 12.07, au apărut primele probleme. Au fost evidențiate trei modificări ale ritmului cardiac al copilului nenăscut, care trebuiau considerate alerte. Nu a existat nicio intervenție asupra mamei, astfel că la ora 15.10 aceasta a dat naștere fetiței fără viață. Consultanții examinați au confirmat dovezile procuraturii din San Marino.

Procesul va continua în prima jumătate a lunii septembrie pentru audierea martorilor apărării.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. @Liberal clasic – porcarii se intampla oriunde in lume, important e sa ti se faca dreptate!