G4Media.ro

Trei cadre medicale de la trei spitale din Galați, infectate cu coronavirus

Trei cadre medicale de la trei spitale din Galați, infectate cu coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică a confirmat infectarea cu coronavirus a trei cadre medicale de la trei spitale din municipiul Galaţi, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, este vorba de trei cadre medicale, angajate la spitalele Judeţean, de Pediatrie şi de Boli Infecţioase din municipiul Galaţi, care s-au întors, pe 13 martie dintr-o ţară care, la acel moment, nu se afla pe nici o listă a zonelor galbene sau roşii. În consecinţă, celor trei nu li s-au impus restricţii de circulaţie, acestea revenind la locul de muncă.

Primul caz ar fi al unui asistent medical de la Spitalul de Copii „Sf. Ioan”, unde este în curs o anchetă epidemiologică.

„În momentul de faţă este un caz confirmat al unui asistent medical din cadrul Spitalului de Copii „Sf. Ioan” Galaţi. Ne aflăm în plină anchetă epidemiologică şi mai multe date nu putem furniza în momentul de faţă”, a declarat directorul medical al spitalului, Iulia Moraru, care a precizat că, deocamdată, nu se pune problema de carantină la niciuna dintre secţii.

Şi directoarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, Valentina Dobrea, a confirmat faptul că un angajat al unităţii medicale este infectat cu coronavirus, derulându-se, în prezent, o anchetă epidemiologică. Este vorba despre o biochimistă de la laboratorul spitalului.

Al treilea caz de infectare cu COVID 19 este la o asistentă de la Spitalul de Boli Infecţioase.

Se pare că cele trei persoane au fost plecate într-o excursie în Turcia şi au revenit în Galaţi cu un autocar în care erau 39 de pasageri. Întoarcerea a avut loc pe 13 martie, iar la vremea respectivă Turcia nu era printre ţările pentru care se impunea izolarea la domiciliu. Toţi cei care s-au aflat în autocar sunt în prezent în izolare la domiciliu.

Sursa Foto: Deutsche Welle

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. S-au întors pe 13 Martie? Eu am înțeles că e o responsabilitate să te autoizolezi dacă ai călătorit recent, şi poate am înțeles eu total greşit, îmi cer scuze, dar oamenii ăştia sunt cadre medicale! Ei s-au deplasat normal de atunci, azi fiind 25 Martie.

  Oameni buni, asta nu e o scuză că Turcia nu figura pe atunci pe nicio listă galbenă sau roşie! Nu ştii cu cine ai fi putut intra în contact, de asta e o epidemie globală, şi nu doar China, Italia şi Spania sunt afectate…

  Da, supărările sunt degeaba acum, sper să ne facem bine cu toții şi să învățăm din tot.

 2. facem ….animatie….nici nu stim ce circula in jurul nostru….sau ce bombe biologice avem
  …DACA NU…. SE FAC TESTE TESTE …INTR O FORMA ORGANIZATA LA POPULATIE

 3. 13 martie 2020 Italia deja era contagiata ,eu traiesc in Roma si di 13 martie respect decretul guvernului”eu rámân a casa”ies doar pentru a face cumparaturi o data la saptamina,aceste trei persoane chiar daca nu erau rientrate din Italia fiind cadre medicale ,cum de niciunul nu s-au gândit ca trebuie puse in carantina?????

 4. De unde si-a facut „mama sunt eu oprisan” domeniu de zicei de hectare cu 8-9 vile ? Unul dintre ele ?
  De unde se platesc uriasele privilegii ale nomenclaturii si cumularzilor ?
  De unde s-au platit sutele de milioane de euro fratilor micula ? Chiar as, nu-i cauta nimeni sa le multumeasca ?

 5. Incet dar sigur din cauza incompetentei lui Sica Mandolina si alogenul Klaus ,tot personalul medical o sa se contamineze din lipsa materialelor de protectie….si atunci o sa ne trimita Merkel ajutor….

  • Bine ca esti competent tu, mare noroc avem cu tine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.