G4Media.ro

Trei birouri de recrutare militară din Rusia au fost atacate în weekend

Foto:: Daniel LEAL / AFP

Trei birouri de recrutare militară din Rusia au fost atacate în weekend

Trei birouri de recrutare militară din Rusia au fost atacate în weekend, pe fondul unei intensificări a violențelor împotriva acestor instituții în urma invaziei Moscovei în Ucraina, relatează The Moscow Times.

Primul atac a avut loc la primele ore ale dimineții de vineri, când un bărbat îmbrăcat în negru a aruncat cu un cocktail Molotov într-o clădire de recrutare din orașul Gukovo, în regiunea Rostov, în sudul Rusiei, la doar cinci kilometri de granița cu Ucraina, a relatat agenția locală de știri 161.ru.

Incendiul rezultat a fost stins de membrii personalului, care nu au raportat pagube sau răniți. Poliția îl caută în continuare pe suspect, a relatat postul de știri donday.ru.

Incidente similare au fost raportate în regiunea Ryazan, la sud-est de Moscova, precum și în regiunea Volgograd, în sudul Rusiei.

În orașul Pronsk, din regiunea Ryazan, imagini transmise de Ryazpressa.ru au arătat o fereastră spartă și o ușă de intrare parțial arsă după un atac de sâmbătă dimineața.

În mod similar, filiala din Volgograd a Ministerului rus pentru Situații de Urgență a raportat un incendiu în subsolul unui birou de înrolare militară din cartierul Sovetskiy din oraș în ziua următoare.

Canalul rusesc de Telegram „Baza”, despre care se crede că are legături cu agențiile de securitate din Rusia, a raportat că în interiorul clădirii a fost găsită o sticlă spartă.

Peste zece birouri de recrutare militară au fost atacate în Rusia de la invazia Ucrainei din 24 februarie.

Sursa foto: Daniel LEAL / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Păi cred și eu, probabil, deși nu sunt sigur la cât de medievali sunt, majoritatea mujicilor sunt anti războiului, cartelului de la Kremlin. Repet, un război total inutil, care, nu doar că putea fi evitat, dar nu avea nici măcar cel mai mic rost să înceapă. Vieți de oameni pierdute total aiurea. Și de soldați ruși, și de soldați ucrainieni, și cel mai trist, civili și copii ucrainieni….

  2. Cum, cum, cum? Poporul rus care trăiește cel mai prost din Europa, desi are cele mai mari bogății nu vrea să fie tocat in Ucraina pentru a proteja averile cleptocratiei rusești ???? Nu pot să cred!!!

  3. Noa, nu se poate, e fake news! In rusia?! Unde e asa liniste incat nu misca nici musca fara sa ceara voie?! Imposibil!

  4. Fără frica ..se înrolează rusofilii 😂 …trolii si boții de pe g4m fug spre centrele de recrutare rusești …pompele funebre o duc bine in rusia…🤣🤣🤣🤣🤣