G4Media.ro

Trei bărbaţi, reţinuţi de poliţişti pentru umilirea, şantajarea şi violarea vieţii private…

sursa foto: Poliția Română

Trei bărbaţi, reţinuţi de poliţişti pentru umilirea, şantajarea şi violarea vieţii private a unor tineri / Doi tineri de 22 şi 23 de ani au devenit victime după ce au fost chemați la o petrecere

Trei persoane din Vişeu de Sus au fost reţinute de poliţişti 24 de ore pentru săvârşirea unor infracţiuni de lovire sau alte violenţe, lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, violarea vieţii private şi tâlhărie calificată, a informat, marţi seară, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma, relatează Agerpres.

Poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Oraşului Vişeu de Sus, în urma informaţiilor deţinute, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea acestor fapte.

În cauză, activităţile de cercetare penală au fost continuate împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, delegaţi în cauză de către procuror, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

„În cursul zilei de astăzi, 7 februarie, poliţiştii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, au efectuat cinci percheziţii domiciliare la locuinţele persoanelor bănuite de comiterea faptelor. Astfel, în baza probatoriului administrat, s-a reţinut faptul că, în zilele de 25 şi 26 decembrie 2022, patru persoane de 18, 27, 29 şi 45 de ani, din Vişeu de Sus, ar fi atras doi tineri, de 22 şi 23 de ani, din Vişeu de Sus, la domiciliul celei de 18 ani în Vişeu de Sus, unde era organizată o petrecere şi, ulterior, i-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal”, a spus Ionela Cozma.

Conform aceleiaşi surse, tinerii au fost umiliţi de persoanele care i-au sechestrat şi au distribuit imagini cu aceştia pe reţelele sociale.

„În continuare, bănuiţii i-ar fi înjosit pe cei doi tineri, forţându-i să recurgă la anumite acţiuni care să îi aducă într-o stare de umilinţă, agresându-i fizic, ameninţându-i cu acte de violenţă, iar unei persoane vătămate i-ar fi sustras 400 de lei din portofel. Totodată, persoanele bănuite i-ar fi înregistrat cu telefoanele mobile pe cei doi tineri şi fie ar fi făcut publice filmările, fie le-ar fi distribuit altor persoane. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate bunuri şi înscrisuri ce au legătură cu cauza, un pistol airsoft, un pliculeţ cu substanţă albă cristalizată şi o substanţă albă pulverulentă, susceptibile a fi droguri”, a adăugat Ionela Cozma.

În baza celor constatate, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore faţă de trei persoane, de 18, 29 şi 45 de ani, din Vişeu de Sus, acestea urmând să fie prezentate Judecătoriei Vişeu de Sus, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

„Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care ar fi fost săvârşite faptele, sub supravegherea procurorului de caz”, a precizat Ionela Cozma.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Vai de curul lor cata pușcărie o sa și ia!

  2. Adevărate ghetouri și devenit zone suburbane din nord…cica dacii liberi.

  3. Dar „cei trei barbati,” care umilesc si violeaza pacea si linistea unui ansamblu de blocuri, fix sub nasul sectiei 8 politie bucuresti, la niste nonstopuri la care se consuma alcool pe strada, cu batai si urlete si furt si proxenetism la pachet?
    Ma bucur sincer pentru Maramureseni… au la cine sa apeleze… nu doar „oameni ai legii” pe care-i loveste orbirea si surzenia cand se trezesc cu un tutti frutti in mana