G4Media.ro

Trăsnăi din campanie: O apropiată a lui Radu Mazăre cere test antidrog…

Trăsnăi din campanie: O apropiată a lui Radu Mazăre cere test antidrog pentru contracandidații săi/ Un candidat USR PLUS a făcut testul poligraf ca să arate că nu a furat niciodată

Doi candidați din județul Constanța cer lucruri mai puțin întâlnite în campania electorală: candidatul PSD pentru orașul Eforie a adresat o scrisoare deschisă contracandidaților săi pentru a le cere să facă testul antidrog, iar candidatul USR PLUS pentru orașul Năvodari a transmis că și-a făcut un test poligraf de 6 ore pentru a demonstra că nu a furat.

Virginia Uzun este o fostă apropiată a lui Radu Mazăre care a ajuns în Primăria Constanța la un an după ce acesta a devenit primar. Uzun a condus Serviciul Public de Impozite și Taxe vreme de 18 ani și a fost unul dintre stâlpii administrației Mazăre. Candidata PSD a declarat pentru o publicație locală că ”timbrul Mazăre” este ”un timbru bun” pentru că fostul edil a făcut și lucruri bune.

Virginia Uzun candidează la Primăria Eforie și, printr-un mesaj publicat pe Facebook, le-a cerut contracandidaților ei să își facă un test antidrog, dându-le întâlnire la un laborator medical privat din Constanța.

Uzun nu a explicat de ce le-a cerut acestora tocmai un test antidrog, dar a transmis că un test antidrog ”este mai mult decât binevenit pentru a le arăta cetățenilor că suntem indivizi responsabili, că avem capacitatea de a judeca lucrurile corect și suntem capabili de a lua decizii „cu mintea limpede”.

Un alt candidat din județul Constanța, Valentin Sterpu, susținut de USR PLUS la Primăria Năvodari, a surprins opinia publică după ce a transmis că și-a făcut un test poligraf de 6 ore pentru a demonstra că nu a furat niciodată, precizând că, dacă va fi ales primar, este dispus să repete testul în fiecare an pentru a le demonstra alegătorilor că nu ia mită.

Valentin Sterpu a declarat că testul a fost centrat pornind de la trei înrebări de bază: „Ai primit vreodată foloase necuvenite?”; „Ai primit vreodată mită?”; „Ai făcut vreodată trafic de influență?”, la toate dintre acestea răspunsurile sale fiind ”Nu”.

Candidatul USR PLUS de la Năvodari a declarat că s-a supus testului poligraf ca să arate că în politică nu intră ”doar cei oportuniști” și că și-a construit o carieră ”în mod onest”.

Virginia Uzun, candidatul PSD pentru Eforie care le cere contracandidaților să își facă testul poligraf:

 • ”Scrisoare deschisă adresată contracandidaților mei la funcția de primar al orașului Eforie – DROGURILE UCID OAMENI! DROGURILE UCID SPERANȚE ȘI UCID ȘANSE! DROGURILE DISTRUG COMUNITĂȚI. DROGURILE UCID ÎN CELE MAI VARIATE FELURI! Dincolo de problema coronavirus, unul dintre pericolele majore pentru viitorul societății îl reprezintă consumul de droguri, de substanțe stupefiate ori anabolizante. Personal, consider că drogurile și consumul de stupefiante trebuie combătute prin toate mijloacele pentru a nu ucide viitorul copiilor noștri, pentru a nu ucide viitorul unei comunități. În acest context, deși legea nu stipulează, îi invit pe toți contracandidații mei să facem un test antidrog. Vrem să administrăm și să reprezentăm comunitatea și orașul Eforie. Avem programe, inițiative și idei despre cum trebuie să fie administrat orașul nostru, despre cum trebuie modelată comunitatea. Prin urmare, dacă dorim încrederea și votul cetățenilor, consider că un test antidrog, efectuat la o clinică mai presus de orice comentariu, este mai mult decât binevenit pentru a le arăta cetățenilor că suntem indivizi responsabili, că avem capacitatea de a judeca lucrurile corect și suntem capabili de a lua decizii „cu mintea limpede”. Prin urmare, marți 15 septembrie, ora 12:30, stimați contracandidați la funcția de primar al orașului Eforie, vă aștept la laboratorul Synevo din bulevardul Tomis, nr. 145, în incinta Spitalului Județean Constanța. De asemenea, invit presa și pe toți cei interesați, întrucât eu sunt gata să fac publice rezultatele testelor antidrog. Înainte de a cere încrederea electoratului, noi, candidații, trebuie să demonstrăm că suntem persoane demne de toată încrederea!”, a scris Virginia Uzun pe Facebook.

Valentin Sterpu, candidatul USR PLUS care și-a făcut testul poligraf pentru a demonstra că nu a furat: 

 • ”Sunt Valentin Sterpu, candidat la primăria orașului Năvodari. Vreau să vă aduc la cunoștință că am făcut un test poligraf în Constanța în luna august (…). Testul poligraf a fost realizat de expertul Liviu Chesnoiu, a durat aproximativ 6 ore, fiind centrat pe 3 întrebări: „Ai primit vreodată foloase necuvenite?”; „Ai primit vreodată mită?”; „Ai făcut vreodată trafic de influență?”. Răspunsurile au fost „Nu”. De asemenea, am de gând să realizez anual acest tip de test, deoarece cred că doar corect se poate face politică. Vreau să arăt că în politică nu intră doar cei oportuniști, mi-am construit onest o carieră, iar acum doresc să realizez ceva și în orașul în care m-am născut. Consider că oamenii corecți nu trebuie să stea deoparte”, a transmis Valentin Sterpu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Buna ideea cu poligraful…

  • Dar a ”surprins opinia publica”, opinie publica obisnuita de atata amar de vreme sa se lase furata fara nici macar sa clipeasca…

 2. Acum inteleg de ce aceasta tara se depopuleaza pana sun 10 mil cetateni. Sistemul de conducere este gresit. Am inteles. Pot face ceva ? Nu. Cand va fi timpul plec si eu de aici.

  Exista niste limite pe care eu , asa cum sunt , nu o sa le trec niciodata.

  Saraca Romanie , peste 200 ani vei mai exista ?

  Oare cineva se gandeste cu adevarat la tara , popor , natiune ?

  Atunci de ce rezultatele sunt asa de slabe … ?

  Nopti senine , zile fericite !

 3. Cumpar si eu o amaraciune de casa prinvre-un sat din grecia la marginea marii.

  Traiesc liber si fericit.

  Daca cineva vrea sa vina cu mine , e binevenit.

  Numai bine !

 4. „Trăsnăile” încep să devină lucruri normale; pe care lumea din jur – și Politică, uitasem! – pe care deci toți, cel mai probabil vom ajunge să le aplicăm, într-un mod tot mai firesc.
  La fel, cum suflatul în fiolă – care ar fi fost, cu siguranță, nefiresc acum 200 de ani – iar acum, nu doar fiola ci și trântitul pe burtă /pe asfalt cu mâinile la ceafă – iată că se prefigurează încet-încet, a deveni .. noua Realitate!..

 5. Oare nu le e RUSINE clasei conducatoare ?

  in 200 ani Romania sa ajunga la 6 mil locuitori ?

  Nopti senine , zile fericite !

 6. Asta e decizia mea : Ma mut in alta tara, mai am doar cateva lucruri de aranjat aici „acasa”.

  🙂 🙂 🙂

 7. intr-o tara unde oamenii ma considera demn sa traiesc printre ei.

  • Ia-.ma si pe mine, as pleca si maine din mizeria asta !

  • Ne-am saturat de incultura, lipsa de civilizație și faptul că absolut nimeni nu respectă nici o lege, nimic. În curând vom pleca și noi

 8. Arestarea hoțului Mazare este singurul lucru bun ce merita spus de Uzun.

 9. Droguri sunt si nicotina, etanolul si cafeina si zaharul, deci toata Romania se drogheaza. 🙂 + ca m-am saturat sa va spun cati mor anual doar de la fumat si baut : https://worldometers.info –>Scroll la Health Stats. 🙂 COViD e apa de ploaie.