G4Media.ro

Tranzacţiile în dolari şi euro, oprite la cea mai mare bursă din…

Photo 29663764 © Photographerlondon | Dreamstime.com

Tranzacţiile în dolari şi euro, oprite la cea mai mare bursă din Rusia, din cauza unor noi sancţiuni ale SUA

Noile sancţiuni ale SUA împotriva Rusiei opresc tranzacţionarea în dolari şi euro pe principala sa piaţă financiară, au declarat miercuri grupul Moscow Exchange, bursa şi banca centrală, transmite CNBC, conform News.ro.

”Din cauza introducerii măsurilor restrictive de către Statele Unite împotriva Moscow Exchange Group din Moscova, tranzacţiile de schimb valutar şi decontările instrumentelor livrabile în dolari SUA şi euro sunt suspendate”, a spus banca centrală.

Instituţia a adăugat că va folosi datele de tranzacţionare over-the-counter pentru a stabili cursurile de schimb oficiale pentru dolar şi euro.

Banca a emis o declaraţie, în ciuda unei sărbători legale în Rusia, pentru a-i asigura pe oameni că depozitele lor bancare în dolari şi euro sunt sigure.

”Companiile şi persoanele fizice pot continua să cumpere şi să vândă dolari americani şi euro prin băncile ruseşti. Toate fondurile în dolari americani şi euro din conturile şi depozitele cetăţenilor şi companiilor rămân în siguranţă”, se arată în comunicat.

Bursa din Moscova, cea mai mare bursă a Rusiei, a mai spus că tranzacţionarea cu acţiuni şi tranzacţiile pe piaţa monetară decontate în dolari şi euro vor înceta.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu ne afecteaza sanctiunile 😆