G4Media.ro

Transportul public din Arad va fi suspendat în perioada 1-3 mai, pentru…

Transportul public din Arad va fi suspendat în perioada 1-3 mai, pentru descurajarea circulaţiei

Transportul public cu tramvaie şi autobuze va fi complet suspendat în municipiul Arad şi pe rutele din judeţ, în perioada 1 – 3 mai, pentru a se descuraja circulaţia, în condiţiile în care autorităţile presupun că mulţi vor dori să iasă în excursii sau la iarbă verde.

Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Arad, Claudiu Godja, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că măsura a fost luată la cererea administraţiei locale şi judeţene.

„Aceeaşi măsură a fost luată şi în perioada Paştelui, când am suspendat întregul program de circulaţie al mijloacelor de transport public efectuat cu tramvaiele şi autobuzele companiei. Decizia nu ne aparţine, din decembrie 2019 noi suntem prestatori de servicii pentru Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară de Transport Public Arad, din care fac parte administraţii ale localităţilor în care ne desfăşurăm activitatea”, a declarat Godja.

Reprezentanţii Primăriei Arad au precizat, pentru Agerpres, că s-a solicitat CTP suspendarea activităţii pentru a se descuraja circulaţia în perioada weekend-ului prelungit de 1 mai, când se presupune că mulţi ar intenţiona să iasă la iarbă verde sau în excursii.

După declararea stării de urgenţă, CTP Arad şi-a redus la jumătate capacitatea de transport, pentru că ordonanţele militare au limitat circulaţia persoanelor. Au fost trimişi în şomaj tehnic 240 de salariaţi din cei 540 ai companiei.

CTP Arad, ai cărei acţionari sunt Consiliul Local Arad (70%) şi Consiliul Judeţean (30%), este cel mai mare transportator din judeţ, având un parc format din circa 130 de tramvaie şi 130 de autobuze.

Sursa foto: Facebook Primăria Municipiului Arad

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Constat ca in minunata Romanica , TICALOSIA si NEMERNICIA snt trasaturi fundamentale ale celor care sunt in pozitii de a lua decizii . Nicaieri in UE , nu s-a limitat transportul public , de asemenea nu exista nicaieri restrictii in ceea ce priveste libera circulatie , nici declaratii priviind deplasarile , cat despre restrictiile impuse celor de 65 de ani nimeni in UE nu s-a gandit la o asemenea masura NAZISTO-BOLSEVICA .
    Iar romanii accepta toate acete masuri precum mieii la taiere .
    Cu multa parere de rau va spun , ca va meritai soarta , si va meritati conducatorii pe care ii aveti .