G4Media.ro

Transportul gratuit al elevilor către şcoli este imposibil de asigurat de companiile…

Transportul gratuit al elevilor către şcoli este imposibil de asigurat de companiile de transport rutier, anunță operatorii din domeniu. Consiliul Județean Prahova susține că nu s-au alocat bani de la bugetul de stat pentru decontarea biletelor

Transportul gratuit al elevilor către şcoli este imposibil de asigurat de companiile de transport rutier, din cauza mai multor neclarităţi din prevederile legislative emise de Guvern, în urma cărora operatorii de transport nu au certitudinea că vor primi contravaloarea serviciilor prestate, se menţionează într-un comunicat al Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), citat de Agerpres.

“Transportul gratuit al elevilor este imposibil de asigurat, deoarece nu există nici o garanţie în ceea ce priveşte decontarea sumelor aferente călătoriilor gratuite, către companiile de transport pasageri.

De aceasta situaţie se fac vinovaţi atât cei ce au redactat în secret şi lipsit de transparenţă procedura de reglementare a decontarii, reglementata de HG nr. 435/2020 cât şi personajele ce au încercat să îşi atragă capital de imagine, pe acest subiect.

Federaţia Operatorilor Români de Transport a transmis Ministerului Dezvoltării o adresă menită să genereze clarificarea următoarelor aspecte pe care nici elevii şi nici directorii unităţilor de învăţământ nu le cunosc”, potrivit comunicatului FORT.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Păi, cum nu au bani?! Nu le-a dat darnicul Orban din Fondul de Rezervă al Primului Ministru, adică din cele 2 miliarde luate cu japca din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, adică din bugetul alocat creșterii pensiilor publice pe contributivitate cf. Legii 127/2019, promulgată fără NICIO critică de către Presedinte, adică din banii cuveniți de drept pensionarilor?!

  2. Bani de pensii speciale sunt, bani de subventii pentru partide sunt, dar pentru scoala? Ah, nu se poate, fiindca scoala nu ajuta partidul! PSD, PNL, aceeasi mizerie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.