G4Media.ro

Transilvania, destinație recomandată pentru cei care merg în concedii cu câinii /…

sursa foto: Pexels/ Eddie Galaxy

Transilvania, destinație recomandată pentru cei care merg în concedii cu câinii /  ”O zonă perfectă pentru excursii, alături de câinele tău, primăvara, vara și toamna”

European Best Destinations consideră Transilvania un loc perfect în Europa, unde turiștii își pot petrece vacanțele alături de câinii lor.

Transilvania e lăudată pentru peisajele sale, pentru zonele vaste care încântă turistul și care lasă spațiu suficient patrupedului pentru a alerga cât îl țin lăbuțele, scrie Spotmedia.ro. Turiștii pot merge cu câinii lor să vadă castele, așezări medievale, centrele istorice ale orașelor.

Mai cu seamă este recomandat Sibiul, urmat îndeaproape de Cluj-Napoca, Sighișoara (care va aduce un mare plus contului de Instagram!, după cum sugerează sursa) și Brașov, toate lăudate pentru arhitectura lor ”incredibilă”, dar și pentru moștenirea lor gastronomică.

Turiștii sunt invitați aici primăvara, vara și toamna, dar și de Crăciun, când se organizează ”cele mai frumoase târguri din Europa” în orașele menționate.

Pe lângă Castelul Bran, turiștii sunt sfătuiți să meargă la Râpa Roșie, nu departe de Alba-Iulia, care amintește de Vestul sălbatic american.

Pentru cazare, este dat ca exemplu „Continental Forum Sibiu”, din centrul orașului, însă opțiunile sunt nenumărate.

Dalmatia, Croația

Din top nu avea cum să lipsească regiunea croată Dalmația, după care s-a botezat și rasa de câine ce ne-a întovărășit copilăria.

Turiștii sunt sfătuiți să viziteze neapărat cu blănoșii lor Trogir, Split sau Parcul Național Krka.

Veneția, Italia

Veneția nu e doar orașul îndrăgostiților, ci și al iubitorilor de câini. Sunt nu mai puțin de 500 de locuri de cazare unde câinii nu sunt doar acceptați, ci și așteptați, de la Baglioni Hotel Luna ori Westin Europa & Regina până la apartamente de închiriat echipate să facă viața ușoară și frumoasă patrupedelor.

Câinii sunt primiți și în gondole sau în excursii pe apă până la insula Murano ori la Muzeul Peggy Guggenheim.

Wallonia, Belgia

Locuitorii acestei zone sunt mari iubitori de animale, iar asta se vede în ofertele hotelurilor din regiune: peste 1.300 primesc cu brațele deschise blănoșii turiștilor.

Orașele în care ar trebui să ajungi sunt Durbuy, Liège, Namur or Mons. Când îți faci rezervarea pe Internet, ai grijă să bifezi ”pet friendly hotels”, ca să nu ai niciun fel de bătăi de cap.

Paris, Franța

Și parizienii sunt mari iubitori de câini și aici vei găsi peste 1.000 de locuri de cazare unde aceștia sunt bine primiți. Până și exclusivistul Sofitel Paris Le Faubourg îi primește cu brațele deschise!

Cât ești la Paris, mergi neapărat cu patrupedul tău la Parc des Buttes Chaumont sau la Jardins du Luxembourg.

Alte orașe la fel de prietenoase cu câinii sunt Lisabona, din Portugalia, Madrid și Cadaques, în Spania, Riga, în Letonia, sau Santorini, în Grecia.

sursa foto: Pexels/ Eddie Galaxy

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. oamenii educati isi plimba cainii, Ludovic Orban si-a plimbat hilotii

 2. Nu as permite cainii intr-un hotel civilizat.

  • Nici eu.

  • Ca tot e moda certificatelor verzi care atesta sanatatea, eu nu as permite cazarea persoanelor cu TBC, boli venerice, hepatite netratate si neverificate periodic, a celor care nu și-au făcut rapel pentru rujeola, rubeola, oreion, tuse convulsiva, meningita virala, poliomielită si a celor care au avut infecții cu bacterii rezistente la antibiotice.

   De asemenea, nici betivii, nici drogatii (constatati asa in urma controalelor politiei), nu ar trebui sa fie primiti nici la hotel, nici in restaurante.
   Si nici cei rău-platnici.

  • O fi paradox , dar cainii sunt mai curati decat 80% din oamenii ce viziteaza un hotel .
   Fac referire strict la cainii ce sunt luati in comcedii .
   Intr-un hotel civilizat , oamenii ar trebui refuzati . )))

 3. Cainii sunt mai curati decat oamenii, mai bine zis se vede nivelul unei societati in functie de cun ne purtam cu animalele.