G4Media.ro

Transavia anunță că va achiziționa în regim de urgență aparatura necesară pentru…

Transavia anunță că va achiziționa în regim de urgență aparatura necesară pentru testele de coronavirus și alte echipamente auxiliare pentru a ajuta Spitalul Județean Alba

Transavia, una din marile companii de pe piața de carne de pasăre din România, a anunțat, vineri, că va contribui la sprijinul autorităților în lupta pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, prin asigurarea aparaturii necesare pentru efectuarea testelor COVID-19.

Compania transmite că va asigura pentru Spitalul Județean Alba aparatura necesară pentru teste, care nu există încă în județ, dar și echipamentele medicale auxiliare:

”Transavia va asigura pentru Spitalul Județean Alba aparatura necesară pentru efectuarea testelor Covid-19, momentan inexistentă în județ, precum și echipamentele medicale auxiliare: echipamente și măști de protecție, medicamente și alte materiale. Astfel, sperăm ca împreună cu autoritățile locale și cu Spitalul Județean Alba să putem oferi tot suportul medical necesar pentru a veni în întimpinarea posibilelor infectări și gestionarea lor rapidă. Vom achiziționa în regim de urgență toate cele necesare pentru testarea rapidă Covid-19 și vom aloca suplimentar 1 milion de lei pentru echipamente, dezinfectanți, măști” declară Ioan Popa, președintele și fondatorul Transavia. În același timp, Transavia își oferă sprijinul și colaborarea cu autoritățile locale la toate nivelele pentru a oferi siguranță și tot ce este necesar pentru a răspunde acestei provocări de sănătate”, se arată în comunicatul transmis de Transavia.

Comunicatul celor de la Transavia a venit în contextul în care secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, vineri dimineață, că România va trece la folosirea testelor rapide de coronavirus.

În prezent, testarea pentru coronavirus se desfășoară în două spitale din București, precum și la Cluj, Timișoara, Craiova, Iași, Constanța și Brașov, unde există câte un aparat PCR, care aplică o metodă biochimică de sinteză numită reacție de polimerizare în lanț. Testarea durează însă 3-4 ore.

Nelu Tătaru a precizat pentru G4Media.ro că, în plus față de aceste spitale, mai există un astfel de aparat la Direcția de Sănătate Publică Iași și încă 23 la ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor), folosite de autoritate în depistarea gripei aviare de exemplu, deoarece coronavirusurile se manifestă în primul rând la animale.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a precizat că sunt folosite deja și aparate de la ANSVSA, însă cu personal medical din sistemul de sănătate.

De asemenea, ministerul a cerut tuturor spitalelor să achiziționeze câte un astfel de aparat, care este decontat din bugetul Ministerului Sănătății, prin programul național de combatere a bolilor transmisibile.

Citește mai multe detalii pe aici.

foto: Spitalul Județean Alba

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Bravo! Asa face o firma implicata in comunitate. Este momentul sa fim solidari cu totii si sa ajutam cu ce putem fiecare. Sa incepem prin a lasa mancare in magazine si altora, prin a respecta ce apun autoritatile, etc

    • asa este normal…este interesul tuturor ca acesta criza sa fie tinuta sub control si stopata cat de rapid se poate…orice companie mare care activeaza in romania ar trebui sa actioneze exact la fel.
      noi oameni de rand la fel putem ajuta prin mici donatii de catre diferitele campanii care se ocupa cu achizitionarea de materiale sanitare,un 50 de lei cred ca orice roman isi poate permite sa doneze…in loc sa luam cu asalt magazinele ca animalele mai bine ne pastram calmul si actionam calculat.
      si cel mai importat lucru care nu costa nimic este sa respectam regulile de ne sunt transmise…trebuie sa intelegem ca sunt transmise pt binele nostru al tuturor oricat uram sistemul si politicul…trebuie sa ne gandim la medici,asistente si personalul auxiliar din spitale care duc aceasta lupta in prima linie…trrbuie sa ii ajutam cu echipamente nu sa le facem munca si mai grea creand haos sau lasand magazinele fara alimente acesti oameni dupa ce isi termina tura de 12-24 de ore neavand de unde sa isi cumpere o paine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.