G4Media.ro

Transalpina se deschide de vineri circulaţiei rutiere

Sursa foto: Facebook / Irinel Ionel Scrioșteanu

Transalpina se deschide de vineri circulaţiei rutiere

Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că, în urma reviziei făcute joi pe Transalpina, drumul va fi deschis circulaţiei rutiere, începând de vineri. Tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului va fi practicabil doar 10 ore pe zi şi cu limitare de viteză, relatează News.ro.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat, joi, că circulaţia pe Transalpina va fi deschisă începând de vineri dimineaţă, de la ora 8:00, în anumite condiţii.

„Comisia care a efectuat astăzi revizia specială a stabilit că drumul poate fi deschis în bune condiţii între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) în următoarele condiţii: între orele 8⁰⁰-18⁰⁰, viteza maximă de deplasare 30 km/h, numai pentru autoturismele cu MTMA de maximum 3,5 tone”, a scris Cristian Pistol pe Facebook.

Directorul CNAIR subliniază că, având în vedere specificul acestui drum montan aflat la mare altitudine, este importantă respectarea condiţiilor impuse, pentru evitarea evenimentelor nedorite.

Comisia specială din cadrul CNAIR a verificat şi la sfârşitul lunii mai dacă circulaţia rutieră pe Transalpina poate fi deschisă în condiţii de siguranţă, la acel moment specialiştii stabilind că nu existau astfel de condiţii, întrucât zăpada de pe versanţi putea aluneca pe carosabil.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...