G4Media.ro

TRAILER Another Round, film danez premiat: Patru profesori la liceu decid să…

Sursa; Captură Youtube

TRAILER Another Round, film danez premiat: Patru profesori la liceu decid să pună în practică teoria unui psiholog norvegian conform căreia oamenii s-ar fi născut cu un deficit de alcool în sânge şi că un consum moderat ne deschide minţile

Lungmetrajul danez „Another Round”, în regia lui Thomas Vinterberg, a câştigat duminică seară trofeul pentru cel mai bun film străin la cea de-a XIV-a ediţie a Premiilor Gaudi ale cinematografiei catalane, relatează EFE, citată de Agerpres.

Produs de Sisse Graum Jorgensen şi Kasper Dissing, după un scenariu de Tobias Lindholm şi Thomas Vinterberg, „Another Round” s-a impus în faţa altor filme aflate în concurs ca „Annette”, de Leos Carax; „Quo vadis, Aida?”, de Jasmila Zbanic şi „Titane”, de Julia Ducournau.

Interpretat de Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang şi Lars Ranthe, filmul prezintă povestea a patru prieteni toţi profesori la liceu, decid să pună în practică teoria unui psiholog norvegian conform căreia oamenii s-ar fi născut cu un deficit de alcool în sânge şi că un consum moderat ne deschide minţile, ne face mai creativi şi mai relaxaţi. Fiecare dintre ei acceptă provocarea cu o rigoare aproape ştiinţifică, sperând că le va face viaţa mai bună. Deşi, la început, rezultatele sunt încurajatoare, situaţia scapă rapid de sub control.

Trofeul i-a fost înmânat lui Ania Jones, reprezentanta distribuitorului acestui film în Spania, Bteam Pictures. Ea a ţinut să mulţumească pentru această mare onoare în numele întregii echipe.

Ea a reamintit că filmul a fost anul trecut un mare succes la box-office, fiind un exemplu al succesului cinematografiei independente europene care i-a făcut pe mulţi spectatori să se bucure de reîntoarcerea în sălile de cinema. „Să ne reîntoarcem în cinematografe”, a declarat entuziasmată Ania Jones.

Premiile Gaudi sunt principalele recompense cinematografice ale Cataloniei, sărbătorite anual la Barcelona.

Premiile au fost înfiinţate în 2009 de Academia Catalana de Film ca o continuare şi extindere a premiilor Barcelona Cinema Awards, înfiinţate iniţial în 2002.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Nu va puteți imagina cu ce deficit de LSD ne am născut.

  2. Eu zic ca din cauza huzurului nu mai avem ce alte scenarii sa creăm

  3. Filmul preferat al lui Putlin