G4Media.ro

Traian Băsescu a cerut revizuirea sentinței prin care i s-a atribuit calitatea…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Traian Băsescu a cerut revizuirea sentinței prin care i s-a atribuit calitatea de colaborator al fostei Securități. Curtea de Apel București a programat dezbaterile în octombrie

Fostul președinte Traian Băsescu a cerut revizuirea sentinței prin care i s-a atribuit calitatea de colaborator al fostei Securități, iar Curtea de Apel București a programat dezbaterile în 21 octombrie, potrivit portalului instanțelor.

Traian Băsescu cere revizuirea sentinței din 2019 a Curții de Apel București.

În 23 martie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică. Curtea Supremă a respins apelul depus de fostul președinte Băsescu față de decizia Curții de Apel București.

Decizia instanței a venit după ce documentele depuse în instanţă de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) au arătat că Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, şi că ar fi dat două note informative olografe, semnate cu numele de cod ”Petrov”.

Conform CNSAS, pe parcursul colaborării cu Securitatea, Traian Băsescu a furnizat informaţii prin care denunţa colegi de facultate și de serviciu pentru presupuse ”activităţi potrivnice regimului totalitar comunist”, precum intenţia de a pleca în străinătate şi relaţii cu cetăţeni străini, existente în notele informative date în 05.05.1975.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Cine la pus sa ii ajute sa puna mana pe justitie, acum a aflat de ce nu e bine.

 2. Tupeu cât casa are bețivanul!

 3. Dacă nu se schimbă nimic, atunci să se revizuiască!

 4. Doi escroci lustruiti de secu: petrov si sase case din meditatii. Nu se mai satura de furaciuni!

 5. Turnătorule, altfel nici nu ajungeai presedinte!

  • Indiferent ca place sau nu place, ca a fost sau nu a fost colaborator al securitatii , Basescu ramane pt aproape majoritatea oamenilor, cel mai bun politician al Romaniei dupa 1989, cel mai bun presedinte al Romaniei .
   Orice sondaj de opinie, ar spune asta .
   Iar daca revine in politica, ar ridica orice formatiune mica, la pragul electoral .
   Nu este o opinie personala, este o parere auzita la scara blocului, la serviciu, in parc, la multe, multe persoane .
   Iar ridicare ratingului pt Basescu, il are in principal Antena 3, pt care Basescu este vinovat de orice, dar intrucat Antena 3 este in general un post necredibil, efectul este invers .