G4Media.ro

Traficul pe autostrada Bucureşti – Ploieşti s-a dublat după inaugurarea ciotului care…

Traficul pe autostrada Bucureşti – Ploieşti s-a dublat după inaugurarea ciotului care intră în Capitală

Traficul rutier pe autostrada Bucureşti – Ploieşti (A3) s-a dublat după inaugurarea din decembrie 2018 a ciotului de 6,5 km care duce în Capitală, anunță Economica.net.

După inaugurarea tronsonului care se termină în șoseaua Petricani, numărul de autovehicule care tranzitează zilnic autostrada a crescut la 10.000 – 12.000, potrivit lui Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Porțiunea de 6,5 km din Autostrada A3, prima autostradă urbană din România, a fost deschisă circulației pe 14 decembrie. Pentru ca recepția formală să fie făcută, reprezentanții Companiei de Autostrăzi au fixat provizoriu cu borduri două indicatoare lipsă.

Ca urmare a deschiderii oficiale, șoferii care vin de la Ploiești pe Autostrada A3 sau care vor să intre în București dintre partea de nord a Centurii Capitalei pot ajunge direct în Șoseaua Petricani. La intersecția autostrăzii urbane cu Șoseaua Petricani au fost instalate semafoare pentru sensul înainte (spre Floreasca / Barbu Văcărescu) și stânga (cartierul Doamna Ghica / Tei). Pentru dreapta (Pipera) a fost realizată o bretea.

Cei 6,5 kilometri dintre Centura Capitalei și Șoseaua Petricani vor putea fi parcurși în circa 5 minute, însă șoferii vor avea mereu mâna pe schimbător, deoarece limitele de viteză variază destul de mult, de la 100 km/h în zona centurii la 30 km/h în sensul giratoriu de la Gheorghiței.

Soluția aleasă de a semaforiza această intersecție în T este una provizorie, până când Primăria Capitalei va finaliza lărgirea la patru benzi a străzii Fabrica de Glucoză, care vine în prelungirea autostrăzii. Ulterior, în zonă va fi construit un sens giratoriu.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cine s-ar fi gândit? Dacă faci autostrăzi cu cap-coadă, lumea chiar le folosește. Dacă ar face canalizare la țară lumea nu s-ar mai c*** în fundul curții, și s-ar și spala mai des. Astea sunt descoperiri demne de Nobel

    • Explica-le pesedistilor si votantilor PSD cum e cu canalizarea cand avem sate care au o toaleta in curte chiar si in 2019 cand detinem conducerea UE. Sau NATO. Nu mai stiu care din ele dar cred ca stiu Dancila sau Badalau

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.