G4Media.ro

Toyota va relua, gradual, producţia în SUA şi Canada, din 4 mai…

Toyota va relua, gradual, producţia în SUA şi Canada, din 4 mai / Honda amână începerea activității până pe 8 mai

Producătorul auto japonez Toyota a anunţat joi că fabricile sale din SUA şi Canada îşi vor relua, gradual, producţia începând din data de 4 mai, în timp ce Honda a spus că fabricile sale vor rămâne închise cel puţin până pe 8 mai, relatează agenţia EFE.

Compania a precizat, într-un comunicat, că „începând din 4 mai, Toyota are intenţia de a reîncepe operaţiunile în America de Nord, gradual, respectând ghidurile federale de sănătate şi securitate, precum şi ordonanţele locale şi statale din locaţiile unde se află instalaţiile”.

Asta înseamnă că producţia în Mexic nu se va relua până când autorităţile locale nu vor ridica ordinul ce prevede ca populaţia să rămână în casă, cu excepţia cazurilor în care trebuie să iasă pentru a cumpăra alimente şi medicamente.

Toyota a subliniat că va trebui să-şi instruiască angajaţii în legătură cu noile măsuri de securitate şi sănătate impuse pentru a evita propagarea COVID-19, ceea ce înseamnă că fabricile Toyota nu vor produce imediat autovehicule.

La rândul său, Honda a dat asigurări că va extinde cu o săptămână măsura de suspendare a producţiei de automobile, motoare şi transmisii în fabricile sale din America de Nord, până pe 8 mai.

Honda şi-a suspendat producţia în regiune pe 23 martie, din cauza pandemiei.

Dar producătorul nipon a menţionat că producţia de vehicule precum ATV-urile, în Carolina de Sud, care a fost suspendată pe 26 martie, va fi reluată pe 4 mai.

Până când producţia va reîncepe, pe 4 şi 8 mai, contractele angajaţilor vor fi suspendate, ceea ce înseamnă că timp de trei săptămâni aceştia nu îşi primesc salariile.

Sursa Foto: autonews.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter