G4Media.ro

„Totul este o minciună”: Un parașutist rus condamnă războiul lui Putin în…

Sursa foto: Captură video / CNN

„Totul este o minciună”: Un parașutist rus condamnă războiul lui Putin în Ucraina / „Pur si simplu distrugem orașe și nu eliberăm pe nimeni. Nu facem decât să distrugem vieți pașnice”

Justificarea Kremlinului pentru invadarea Ucrainei „este o minciună”, a declarat pentru CNN un parașutist rus care anterior a condamnat public războiul țării sale în Ucraina.

În urmă cu două săptămâni, Pavel Filatyev s-a pronunțat împotriva conflictului într-o mărturie de 141 de pagini postată pe pagina sa de socializare VKontakte, apoi a fugit din Rusia. El este primul militar rus în activitate care a criticat public invazia din Ucraina și a părăsit țara.

Acum, el declară pentru CNN că colegii săi de trupă sunt obosiți, înfometați și dezamăgiți – și că efortul de război al Kremlinului „distruge vieți pașnice”.

„Am înțeles că am fost târâți într-un conflict grav în care pur și simplu distrugem orașe și nu eliberăm pe nimeni”, a declarat Filatyev pentru CNN. CNN nu dezvăluie locația interviului pentru securitatea persoanei intervievate.

„Mulți au înțeles că nu vedem motivul pe care guvernul nostru încearcă să ni-l explice. Că totul este o minciună”, a spus el. „Nu facem decât să distrugem vieți pașnice. Acest fapt ne-a influențat enorm moralul. Acel sentiment că nu facem nimic bun”.

Filatyev, în vârstă de 33 de ani, a declarat pentru CNN că „corupția” și represiunea sunt foarte răspândite în țara sa de origine și a spus că unitatea sa – care a avut sediul în Crimeea și a fost trimisă în Ucraina, intrând în Herson la începutul conflictului – a fost prost echipată și nu a primit prea multe explicații pentru invazia Rusiei.

Potrivit lui Filatyev, soldații și comandanții lor nu știau ce se aștepta de la ei să facă în Ucraina. El a adăugat că, după ce au ajuns în Herson și s-au confruntat cu rezistență din partea localnicilor care nu doreau să fie „eliberați”, au devenit curând dezamăgiți de raționamentul guvernului pentru invazia sa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Se mai desteapta lumea. Normal bai, orcilor ca nu eliberati pe nimeni, e doar abureala cracanelului de la kremlyn care se viseaza tar peste imperiul rus
  tic-tac tic tac , iti vine si tie randul, putler :-)))

 2. …colegii săi de trupă sunt obosiți, 😮‍💨😮‍💨😮‍💨😮‍💨înfometați 🤢🤢🤢🤢și dezamăgiți 😬😬😬😬 și că efortul de război al Kremlinului👹👿💀☠️👺 „distruge vieți pașnice”.😇😇😇..…aici intervine fesebeu si ghereu 👻👻🤡🤡cu scenariu parsiv…sa-l punem pă dughin sa planga in fata si cri ul ui gol si pă co u r ve t a dă fisa pă plaja…ca nu mai vin fraieri 🤯🤯🤯🤯sa lupte pentru p s i h opat u dă putler…🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 3. Ai dreptate. Ești.

 4. Care-i problema, rușilor? Ucraina nu e victimă sigură și vă bate de vă usucă. Acum plângeți după pace. Sunteți patetici.

 5. Este unul dintre cei care au refuzat sa lupte de la inceput.
  Unul dintre cei care si-au urmat contiinta riscand si refuzand leafa de cateva mii de euro lunar.
  Nu toata lumea poate face asta.

  • Ești șobolan rus. Mii de euro lunar? Pentru buriați, Putin mințea că oferă 550 de euro lunar și nici p-ăia nu i-au primit.

  • @ 🤔 – Asa va spune sa scrieti in texte postacilor? Ca le dau „catva mii de euro”? 😂😂 daca taceai, filozof ramaneai!

 6. Îl omoară și pe ăsta o ucraineană din Azov plecată la terorism cu copilul de gât și cu legitimația de spion uitată pe banchetă!

 7. Nem tudom.