G4Media.ro

“Toți copiii se întorc la clase”, obiectiv prezidențial depășit de planurile de…

“Toți copiii se întorc la clase”, obiectiv prezidențial depășit de planurile de petreceri și festivaluri de vară ale premierului: redeschiderea rapidă a școlilor pentru toți elevii se stinge subit, în timp ce Cîțu face calcule pentru Untold și NeverSea – Analiză Edupedu.ro

“Toți copiii se reîntorc în clase”, un deziderat pe care președințele Klaus Iohannis și membrii guvernului l-au vehiculat în ultima lună, invocând interesul superior al educației copiilor, este diluat tot mai mult pe măsură ce copiii reiau școala după vacanța forțată din aprilie. Semnele recente că oficialii vor, așa cum se întâmplă în larga majoritate a țărilor europene, o revenire a tuturor elevilor la clasă înainte de sfârșitul anului școlar în curs, în ideea că fiecare zi contează când e vorba de învățătură, se estompează de la o zi la alta. Declarativ, autoritățile bat în retragere fără să ofere argumente științifice sau să-și asume decizii politice pentru acțiunile lor. Astfel, lucrează în aceeași manieră în care, în toamnă, au decis fără niciun argument științific închiderea școlilor. Singura diferență: între timp, au luat unele măsuri în interesul copiilor, chit că acestea vizează probleme care oricum n-ar fi trebuit să existe. 

  • Diluarea deciziei privind revenirea tuturor elevilor la școală se simte în contextul în care și alte țări europene au început sau continuă procesul de revenire a elevilor la clase. Acolo, însă, în mai toate cazurile există o planificare clară, ce prevede întoarcerea copiilor din online la școala “față în față” pentru toate categoriile de vârstă. Iar dacă se întâmple să nu existe decizii, există eforturi susținute pentru a lua acele decizii.

Declarațiile de miercuri ale premierului Cîțu, coroborate cu cele de joi, despre planurile de redeschidere de peste vară, creionează măcar teoretic posibilitatea ca mari festivaluri precum Untold și NeverSea să aibă loc înainte ca toți elevii să se întoarcă la școala față în față, în pofida sloganului vehiculat de la începutul anului, că școala în ansamblul ei ar avea prioritate la redeschidere.

Reîntoarcerea tuturor elevilor la clasă: de unde am plecat

Vacanța de o lună, decisă inopinat de autorități și care a ținut copiii în afara școlii pe parcursul lui aprilie, se contura a fi “hotarul” celei de-a doua faze de deschidere a școlilor, după cea parțială de la începutul anului. Momentul a fost marcat de însuși președintele Klaus Iohannis:

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Aveati alte asteptari? LOL

  2. Copii nu au probleme cu virusul! Falsa problema!

  3. Untold/Neversea, vacantele, mallurile si restaurantele sunt mai importante decat copiii. Asa a fost de cand a inceput aceasta pandemie, asa va si ramane.
    Copilul meu sta de 1 an inchis in casa cu tableta in fata, e deprimat, nu are interactiune sociala si eu citesc in fiecare zi despre relaxari si festivaluri. Cum sa nu te ia toti dracii, parinte fiind?

    Incredere in autoritati? ZERO

  4. Momentan copii sub 16 ani nu pot fi vaccinați.Dupa ce se vor putea vaccina toți copiii,va începe și școala în format fizic.Cu condiția ca părinții să fie de acord.Copiii a căror părinți vor refuza vaccinarea,probabil vor continua online până la terminarea studiilor.

  5. Orice zdranganit e considerat eveniment cultural si romanul insetat de cultura nu suporta izolarea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.