G4Media.ro

Tot mai multe companii mari iau măsuri în urma criticilor venite din…

Foto: Pixabay.com

Tot mai multe companii mari iau măsuri în urma criticilor venite din China legate de aparenta susținere a protestelor din Hong Kong

Companii şi branduri globale iau măsuri în urma criticilor venite din China legate de protestele din Hong Kong, analizând riscurile de a nemulţumi consumatorii din cea mai populată ţară din lume, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Apple este ultima dintre companiile criticate în ultima perioadă, din cauza unei aplicaţii care a ajutat protestatarii din Hong Kong să urmărească deplasările poliţiei.

Iată cele mai recente cazuri ale unor companii americane şi europene care au fost nevoite să ia măsuri în probleme semnalate de consmatori, în legătură cu protestele din Hong Kong.

APPLE

Producătorul iPhone a eliminat din oferta sa aplicaţia HKmap.live, afirmând că a fost folosită pentru a prinde în ambuscadă poliţia, precum şi BackupHK.live, o aplicaţie separată similară HKmap.live.

Apple aprobase aplicaţia săptămâna trecută, după ce o respinsese la începutul acestei luni. Publicaţia oficială a Partidului Comunist Chinez a calificat aplicaţia ca fiind ”otrăvitoare” şi a deplâns că arată complicitatea Apple în susţinerea protestatarilor.

NIKE

Pantofii sport Houston Rockets şi alte produse au fost retrase din mai multe magazine Nike din oraşe chineze mari, pe fondul agitaţiei provocate de un tweet al directorului general al echipei în sprijinul protestelor antiguvernamentale din Hong Kong.

VANS

Brandul Vans al VF Corp a retras ”un număr mic” de înscrieri într-o competiţie de design de încălţăminte sport, între care unul care ar susţine protestele din Hong Kong.

TIFFANY

Producătorul de bijuterii a şters o reclamă de pe Twitter postată luni, care prezenta un model feminin care îşi acoperea cu mâna ochiul drept, gest interpretat de unele persoane că ar susţine protestatarii din Hong Kong.

O doctoriţă spitalizată după ce a fost lovită în ochi în timpul protestelor din luna august a devenit un simbol al folosirii excesive a forţei de către poliţie.

Un purtător de cuvânt al Tiffany a spus că imaginea din reclamă a fost fotografiată în luna mai şi nu a avut rolul unei declaraţii politice.

ACTIVISION BLIZZARD

Divizia producătorului de jocuri video Blizzard Entertainment a anunţat marţi că a eliminat un jucător mascat de la jocurile electronice Hearthstone pentru o perioadă de un an, după ce acesta a cerut eliberarea Hong Kong-ului, într-un interviu acordat după joc.

ZARA

La începutul lunii septembrie, brandul spaniol de modă a emis un comunicat pe o reţea de socializare chineză, prin care şi-a exprimat sprijinul pentru suveranitatea Chinei, după ce o publicaţie din Hong Kong s-a întrebat dacă închiderea a patru magazine Zara, pe 2 septembrie, a fost făcută în sprijinul unei greve a studenţilor.

VERSACE

Brandul de modă italian, deţinut de Capri Holdings şi de directorul său artistic Donatella Versace, a exprimat scuze în luna august, după ce unul din tricourile sale a descris teritoriile Hong Kong şi Macao, deţinute de China, ca fiind ţări, atrăgând critici pe reţelele de socializare chineze.

GIVENCHY

În luna august, Givenchy, parte a grupului LVMH, a exprimat scuze pe reţeaua de socializare Weibo, tricourile sale fiind criticate pentru că Hong Kong şi Taiwan au fost descrise ca ţări.

Sursa: News.ro

Foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Sclavi ai galbenilor

  2. companiile astea sunt mari donatoare la partidul democrat (anti)american si tot timpul critica america, insa iubesc china. sa le fie rusine. tipic stangii americane

  3. pasol na turbinca, trol rusesc ( aveti ce votati)..

    nu merge cu chestiile astea de psihologie inversa aici , poate pe site-ul A3.

  4. kkatii aia de la blizzard s-au lins pe bot de vreun ban pe jocurile lor de la mine. e inadmisibil ce au facut. sa le fie rusine. sper sa dea faliment. ca si-asa sunt numai dupa profit in ultimii ani, jocuri modeste, profit maxim.

  5. O manifestare a efectelor perverse ale globalizarii?
    Mediul investitional (nu antreprenorial) mondial tinde sa abandoneze sistemul democratic si concurential care l-a facut posibil.
    O tradare a contractului social occidental care se va intoarce impotriva acestor „investitori” care s-au rupt de societatea lucrativa occidentala care i-a generat.
    Banii care se reproduc largit prin ei insisi sunt o himera care din pacate lasa portile larg deschise voracitatii umane si din timp in timp implodeaza pe spatele tuturor ceilalti.
    De dragul unei cresteri nesustinute de nici un argument natural transcendent acest mediu „investitional” face abstractie de struto-camila economico-ideologica pe fond rasial pe care ne-o ofera China.
    Si totul de dragul speculatiei care face posibile excesele existentiale umane, pe fondul unei involutii etice si culturale a acestei plutocratii financiare.

  6. „…nevoite să ia măsuri în probleme semnalate de consumatori” De CONSUMATORI ??? Aiurea! S-au temut de probabilele represiuni contra lor luate de GUVERNUL Chinei !!
    Dar noi, ce am face dacă am fi în locul acelor firme? Am accepta riscul ca guvernul Chinei să ne falimenteze firma?
    Iar dacă am fi refuzat de la început să avem de-a face cu China ținând cont de faptul că ne poate șantaja foarte ușor, ar fi trebuit s-o facem şi pentru Uniunea Europeană, şi pentru Statele Unite, şi pentru multe alte ţări…