G4Media.ro

Top rețete ”ușoare” de Crăciun fără preparare termică/ Cu ce ne delectăm…

sursa foto: Pexels

Top rețete ”ușoare” de Crăciun fără preparare termică/ Cu ce ne delectăm de sărbători fără să folosim focul

De la aperitive simple de salată la budinci de asamblare, avem rețete ușoare care nu necesită nici un fel de gătit pentru a face Crăciunul un pic mai simplu, ne îndeamnă jurnaliștii de la BBC într-un amplu reportaj cu rețete-truc de sărbători.

Carpaccio de sfeclă roșie cu brânză de capră și nuci
de Ella Tarn

Deși această idee de antreu fără gătit sună pretențios, este de fapt o simplă salată de sfeclă roșie. Felii subțiri de sfeclă roșie dulce și pământie sunt unse cu un dressing cu muștar și acoperite cu brânză de capră picantă. Folosirea sfeclei curcubeu face ca această salată să fie un pic mai specială.

Pateu simplu de somon afumat

Timp de preparare: mai puțin de 30 de minute

Porții 4-6

Ingrediente
100g/3½oz de cremă de brânză
100g/3½oz crème fraîche
200g/7oz somon afumat
1 lămâie, doar coaja, rasă fin
½ lămâie, doar sucul
1 lingură de cremă de hrean
2 linguri de mărar proaspăt tocat fin
boabe de capere, pentru a servi

Mod de preparare

Pentru început, puneți toate ingredientele, cu excepția caperelor, într-un robot de bucătărie. Pulsați până când se formează un pateu care are încă o anumită textură și nu este un piure.

Gustați pentru a verifica condimentarea, deoarece somonul afumat poate varia foarte mult în ceea ce privește sărarea. De asemenea, este posibil să aibă nevoie de mai mult suc de lămâie.

Se servește cu pâine feliată, cum ar fi pâinea de sifon stout, și boabe mari de capere.

Salată de radicchio, castane și brânză albastră

Frunze amare, brânză sărată, castane dulci: aceasta este o salată de iarnă pe care nu mă pot limita să o mănânc doar în sezon. Eu, în general, merg pentru Gorgonzola sau Stilton aici, dar, în esență, ceea ce aveți nevoie este brânza albastră care se va fărâmița bine fără a se transforma în smocuri de unt. Și, deși în mod normal nu aș aproba niciodată să pun niciuna dintre ele în frigider, aici brânza trebuie să fie rece pentru a o putea fărâmița.

Timp de preparare: mai puțin de 30 de minute

Porții 4-6

Ingrediente

Pentru dressing
1 lămâie verde, doar sucul
1 portocală, doar sucul
1 linguriță de muștar integral
1 linguriță de miere
1 lingură de ulei de măsline
1 picătură de ulei de susan prăjit
un vârf de cuțit de fulgi de sare de mare

Pentru salată

1 căpățână mare sau 2 căpățâni mici de radicchio, rupte în bucăți de mărimea unei mușcături
100 g/3½ oz de castane ambalate în vid, rupte în bucăți mici
100g/3½oz de brânză albastră ascuțită, cum ar fi Gorgonzola sau Stilton, rece și fărâmițată
Sfaturi pentru rețetă

Metoda

Puneți 2 lingurițe de suc de lămâie, 2 lingurițe de suc de portocale, muștarul integral, mierea, uleiul de măsline, uleiul de susan și sarea într-un borcan mic și agitați pentru a amesteca, sau bateți-le într-un mic borcan sau castron.

Puneți radicchio într-un castron mare de amestecat. Turnați dressingul peste și amestecați bine. Adăugați castanele și cea mai mare parte din brânza albastră și amestecați din nou, ușor, dar bine, apoi răsturnați într-un bol de servire și presărați restul de brânză albastră deasupra.

Felii cu cocktail de creveți

Aceste sandvișuri simple cu creveți sunt minunate ca parte a unei tartine pentru petreceri și picnicuri. Acoperirile le fac super drăguțe și colorate, dar sunt totuși delicioase dacă vrei să le păstrezi simple.

Timp de preparare: mai puțin de 30 de minute

Face 16 mini rulouri

Ingrediente

250g/9oz creveți din Atlanticul de Nord, decojiți și gătiți
3-4 linguri de maioneză
1 lingură de ketchup de roșii
un strop de Tabasco
1-2 lingurițe de sos Worcestershire
1-2 lingurițe de suc de lămâie
un vârf de cuțit bun de paprika, pentru a decora
sare și piper negru proaspăt măcinat

Pentru servire

1 salată Little Gem, mărunțită în fâșii de 1 cm/½ inch
8 rulouri mici de brioche, fiecare înjumătățit și apoi tăiat în două în partea de sus, dar nu până la capăt
1 avocado, decojit, fără sâmburi, tăiat în felii subțiri
o bucată de castravete de 10 cm, tăiată în două pe lungime și feliată subțire
4 ridichi, curățate și tăiate felii subțiri
muștar, de orice fel, pentru decorare (opțional)
crețușcă sau microierburi, pentru decorare (opțional)

Metoda

Se usucă creveții pe hârtie de bucătărie și se pun într-un castron. Se adaugă maioneza, ketchupul, Tabasco, sosul Worcestershire și sucul de lămâie. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine pentru a se combina.

Aranjați puțină salată în partea de jos a fiecărui rulou tăiat în două și adăugați avocado și castraveți pe o parte. Pe cealaltă parte se pune amestecul de cocktail de creveți și se ornează cu puțin ardei. Se împrăștie ridichea și se ornează cu muștar și creson sau microarborete. Se servește imediat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. G4 full woke

  2. Eu înțeleg ca de Crăciun se pot încerca și preparate mai ciudate însă nu înțeleg ce aveți cu focul?
    Din câte știu descoperirea focului a fost un pas uriaș pt umanitate.
    E posibil sa renunțăm tocmai la avantajele focului?
    Eu zic că nu și ca atare va sfătuiesc sa faceți focuri multe și mari atat pt gătit cât și pt încălzit.

  3. Aia nu sunt poluanti, pentru ca au fost prinsi de pe o barca cu panze sau vasle. Americanii, englezii si restul riveranilor Atlanticului de Nord sunt foarte scrupulosi cand vine vorba de „polutie”. De aceea emisiile lor de CO2 sunt de 2-3 ori mai mari per capita, comparat cu romanii…

  4. Müie G4

  5. Apreciez ca indicati sursa ideilor de retete: BBC. Au mai multe pagini pentru mancare, BBC Food si BBC Good Food, bune pentru ca sunt concise, fara povesti inutile si frumos prezentate. In plus, bucatarie internationala (ca sunt englezi) si noua bucatarie moderna care vrea sa se adapteze unor diferite mode. No-cook este una dintre ele.

    Dar traducerea este asa si asa. Adica suna a gluma, moment umoristic TV cu succes sigur la public, 😉 Poate acesta era si scopul, as ne faceti sa radem de Craciun.

    Totusi, nu aveti o femeie (poate nu de douazeci si ceva de ani) in redactie care sa stie limbajul folosit in bucatarie, in cartile de bucatarie? Poate fi si un barbat si nu trebuie sa fie bucatar de profesie. Inteleg ca folositi un robot pentru traducere dar nici macar o corectie rapida a textului? Reconsider that!

    Pentru comentatori: ideea nu este “nefolosirea focului “ ci simplitate, mai usor de facut, aperitive, salate. Sanatos.
    Apropo international, BBC, este plina si Sanda Marin de idei bune pe care eu cel putin le (re)descopar cu bucurie. Doar prezentarea fara fotografii si unele indicatii in carte sunt in conformitate cu timpul trecut. Dar acesta este sarmul Sandei Marin. In plus, din nou, retetele sunt prezentate concis, le citesti dintr-o privire. Ceea ce nu se intampla cand te uiti pe siteurile romanesti de retete cu km de “pagini “ de fatzait in sus si in jos.