G4Media.ro

Top 10 cele mai puternice femei din lume: Ursula von der Leyen,…

Sursa Foto: Captură Youtube

Top 10 cele mai puternice femei din lume: Ursula von der Leyen, Christine Lagarde și Kamala Harris pe primele locuri/ Masha Amini, tânăra kurdă a cărei moarte a declanșat un val de proteste în Iran, a fost aleasă simbolic în clasament

Giorgia Meloni este a șaptea cea mai puternică femeie din lume, conform ediției 2022 a clasamentului World’s Most Powerful Women, întocmit de Forbes.

”Fiind cel mai de dreapta șef de guvern al Italiei de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, Meloni este o figură controversată al cărei viitor politic rămâne incert. În ciuda acestui fapt, succesul său reprezintă o realizare pentru leadershipul feminin, fie și doar pentru că este singura femeie aflată la conducerea unei ţări G20”, transmite agenția ANSA, citată de Rador.

Pe primul loc în clasamentul celor mai influente 100 de femei se află președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premiată pentru rolul pe care l-a avut în timpul războiului din Ucraina și pentru gestionarea pandemiei: ”Influența ei este unică, nu mai există altă femeie în clasament care să facă politică în numele a 450 de milioane de oameni”.

În clasamentul primelor 10 femei, pe locul doi se află președinta BCE Christine Lagarde, vicepreședinta SUA, Kamala Harris, CEO-ul General Motors, Mary Barra, CEO-ul firmei americane de investiții Fidelity Investments, Abigail Johnson, fosta soție a omului de afaceri Bill Gates, Melinda French Gates, autoarea de bestseller-uri Karen Lynch, directorul executiv al Accenture (CEO), Julie Sweet pe locul al nouălea, iar președinta Citigroup, Jane Fraser, pe locul zece.

Masha Amini, tânăra kurdă care a murit în septembrie după ce a fost arestată pentru că nu a purtat corect vălul islamic și a cărei moarte a declanșat în Iran un val de proteste fără precedent, a fost aleasă în clasamentul din acest an pentru a-i reprezenta simbolic pe protestatarii iranieni.

Sursa: ANSA/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. ursula, prima in top?
  cand ungaria a dat celebra lege madam s-a revoltat zile intregi…

  nu vad nici o reactie din partea ei acum cand austria ne-a batjocorit…

  concluzie brucseleza: elgibitiiiii nostri sunt mai importanti, romanache sa stea in banca lor (si sa faca credite la bancile noastre etc…)

 2. Sunt incluse simbolic diverse persoane, in ordinea in care vrea muschiul la autori.

  E bine ca ne-ati informat, ca noi chiar voiam sa stim ce mai vrea muschiul acestor autori. Mai ostoieste din costul gazului de incalzire, cand vezi ca gurnalistii Forbes cheltuie pe incalzire chiar mai mult, si uite ca nu le foloseste la nimic.

 3. Trei proaste corupte

 4. Nu o vad pe Veorica, karatista de la Olt, Sarma, Pintea, Plumb… plm.
  Discriminare!

 5. Doamna Ursula von der Leyen n-a putut face nimic pentru România la întâlnirea din Albania. Cancelarul Austriei e mult mai puternic.

 6. Și Amini e puternică pe lumea cealaltă? Sau cum? Un clasament tâmpit. Nu trebuie să fie omul în viață ca să fie inclus în tratament? În ce sens puternice?

 7. Kamala Harris e cam nevizibila, adica nu prea se remarca…cum de-a ajuns pe locul 2?!

 8. Vorbiți de Ursula V L ceea care vrea sa scoată lupul din statul de animal protejat prin lege deoarece i-au ucis calul preferat? Asta numiți voi femeie puternică?