G4Media.ro

Tomac: Soluția pentru turism nu e suspendarea participării la târguri / Puneți…

Tomac: Soluția pentru turism nu e suspendarea participării la târguri / Puneți pe site-ul ministerului prezentare în engleză a obiectivelor turistice

Eugen Tomac, președintele PMP, cere Ministerului Turismului să renunțe la decizia de a suspenda participarea României la târgurile de turism.

În schimb, spune Tomac, ministerul ar trebui să afișeze pe site-ul propriu prezentarea în engleză a obiectivelor turistice, mai ales a Deltei Dunării.

Comunicatul integral de presă: 

”Turismul românesc în lume. Nu aș fi reacționat pe marginea acestui subiect dacă nu aș fi auzit declarația ministrului Cadariu, care a anunțat că a suspendat participarea României la toate târgurile de turism din acest an.
O decizie complet neinspirată. Nu asta este soluția. Ministerul are obligația să facă câteva chestiuni simple, dar atât de necesare.
În primul rând, publicați pe pagina oficială a ministerului, în limba română și engleză, o prezentare online a tuturor obiectivelor turistice din țara noastră. Dacă nu sunteți în stare, atunci existența acestui minister nu se justifică doar pentru a împărți margarete.
Doi. Realizați reviste și albume cu cele mai frumoase regiuni din România. Probabil nu cunoașteți, dar una dintre zonele în care întâlnești mai mulți turiști străini decât români este Delta Dunării, o bijuterie care merită a fi promovată la New York, Tokyo, Londra sau Berlin.
Agroturismul, alt domeniu ce are nevoie de promovare. Europenii caută asemenea oaze de sănătate. Minunile din Bucovina și Maramureș și atâtea altele, toate trebuie prezentate și promovate inteligent.
Nu izolarea și justificările nepotrivite sunt soluțiile, ci investițiile continue în promovare, alături de cei care au făcut performanță în turism.
România merită descoperită, noi chiar avem ce oferi. Ne mai trebuie competență și puțin mai multă inspirație. (Sursa foto: discoverdobrogea.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Solutia optima. Viscoleste, iarna, vreun pe vreun drum din judetele Buzau sau Braila – ce facem, deszapezim? Mai bine inchidem drumul. Asa si dom’ ministru Cadariu – daca nu suntem capabili sa organizam un stand, mai bine nu mai participam la targuri de turism. Simplu!
  Armate de functionari publici, cu salarii grase, angajati pe criterii politice, isi manifesta, in fiecare zi si in orice domeniu, dezinteresul si incompetenta. Si sunt platiti de noi toti – platitorii de taxe si impozite…

 2. Tomac presedinte!

 3. Numai deștepți, unul dupa altul, pricepuți.
  Cu ce ne ajuta promovarea daca atunci cand ajungi la destinație, dupa multi nervi pierduți pe drumuri proaste, co orice mijloc de transport ai veni, găsești cu greu obiectivele alea turistice, sau cand le găsești nu stii unde ai ajuns ca nu e explicat nimic, sau sunt inchise, sau sunt lasate in paragina, sau sau sau… Mai bine dati-va demisia toți, ca nu va pricepeti la absolut nimic. Macar daca in astia 30 de ani s-ar fi văzut ca mișcă ceva.. Nimic.
  Promovare ne trebuie, auzi, specialistul. Promovare la zero barat ca nu va pasa vouă sau bugetarilor lenesi si incompetenți, cu salarii mai mare ca ale celor de la privat, pe care nu ii trage nimeni la răspundere sau nu ii da afara pentru nimic. De ce ar munci acesti oameni? Si cine sunt ei? Toti absolventi de ASE, de Turism, toti cu MBA-uri, toti cu experienta in străinătate. Astia nici nu isi fac vacantele in România, nici nu le pasa. Sunteti o rușine la toate capitolele.

 4. Tomac exceleaza la datul cu parerea.
  Ba e foarte bine ca le-a suspendat.
  Cand faci ceva, ori faci ca lumea ori nu mai facu deloc.