G4Media.ro

Toboşariada, cel mai mare eveniment de profil din România, adună peste 80…

sursa foto: facebook

Toboşariada, cel mai mare eveniment de profil din România, adună peste 80 de toboșari la cea de-a doua ediție care se desfășoară joi în Parcul Expoziției din Iași

Aproximativ 80 de toboşari, cu vârste între 6 şi 60 de ani, vor lua parte, joi seara, la cea de-a doua ediţie a „Toboşariadei”, cel mai mare eveniment de profil din România, care se va desfăşura în Parcul Expoziţiei. Potrivit organizatorilor, toboşarii, care provin de la mai multe şcoli de muzică din Iaşi, vor cânta în acelaşi timp zece melodii rock, relatează Agerprrs.

Evenimentul este organizat pentru promovarea acestui instrument muzical.

„Este un eveniment unicat în România, prin amploarea numărului de toboşari care cântă sincron. Ei sunt de la mai multe şcoli de muzică. Cei mai mulţi, 36, sunt de la Petran Music. Marea majoritate sunt tineri care studiază acest instrument de o perioadă scurtă de timp. Evenimentul a fost gândit pentru a oferi o platformă care să se bucure de acest instrument şi de a-l face cunoscuţi. Totodată, încercăm să promovăm Iaşiul muzical şi evenimentul live muzical şi acest instrument deosebit. Vor fi interpretate 10 piese rock, cele mai multe din repertoriul internaţional, dar vor fi interpretate şi „Basul şi cu toba mare”, a celor de la Viţa de Vie, iar a doua piesă aparţine trupei Cargo – „Ziua vrăjitoarelor” „, a declarat medicul Ionuţ Nistor, unul dintre organizatorii acestui eveniment.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...