G4Media.ro

Toate restricțiile din Germania rămân în vigoare cel puțin până în 20…

Toate restricțiile din Germania rămân în vigoare cel puțin până în 20 aprilie

Şeful de cabinet al cancelarului german Angela Merkel a declarat într-un interviu publicat vineri că restricţiile impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului rămân în vigoare cel puţin până în 20 aprilie, informează dpa, citată de Agerpres.ro.

Bătrânii vor fi nevoiţi să evite deplasările şi contactele cu alte persoane pe o perioadă mai mare decât tinerii, a precizat Helge Braun pentru ziarul Tagesspiegel.

În privinţa epidemiei de COVID-19, ‘toate modelele au un punct comun, indiferent de ce decidem: persoanele în vârstă şi cu sistemul imunitar compromis din societatea noastră trebuie protejate eficient de infectare până când va fi disponibil un vaccin’, a adăugat Braun.

El a afirmat că ar dori ca Germania să abordeze pandemia după modelul Coreei de Sud, cu ajutorul urmăririi digitale pentru alertarea celor care au intrat în contact cu purtători ai coronavirusului. Rata ridicată de testare şi restricţiile decise de guvernul de la Berlin sunt similare cu cele impuse de autorităţile de la Seul, a mai menţionat oficialul.

Merkel apreciase încă de joi că este prea devreme pentru o discuţie despre încetarea măsurilor de distanţare socială.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Restrictiile sunt mult mai rele in Germania si restul EU, nici nu se compara
  Cititi aici https://www.euractiv.com/section/coronavirus/news/commitment-transparency-pay-off-as-south-korea-limits-covid-19-spread/

  Mai ales paragraful referitor la testari
  Korean response has also shown the importance of determining who should be tested in order to avoid wasting the limited number of testing kits available

  • „“Walking on the streets or leaving the city was not forbidden like in China, Spain or Italy,” Kim, a Daegu resident who requested to be identified just by her first name, told EFE.”
   Sau ca in Romania, as adauga eu.
   Arestul la domiciliu, caci asta ni s-a impus desi i se spune altfel. nu are vreo utilitate in combaterea epidemiei, e doar un exercitiu de putere al autoritatilor in statele nedemocratice sau cu democratia-n cirje. Printre care si Romania.