G4Media.ro

UPDATE Cod roşu de caniculă în opt judeţe din sud, inclusiv în…

Photo 147982844 © Chumphon Whangchom | Dreamstime.com

UPDATE Cod roşu de caniculă în opt judeţe din sud, inclusiv în Bucureşti, în weekend; temperaturile urcă la 39 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineaţa, avertizări Cod roşu de caniculă ce vor afecta în zilele de sâmbătă şi duminică judeţe din Oltenia şi Muntenia, inclusiv Capitala în ultima zi a acestei săptămâni.

Potrivit unui comunicat al meteorologilor, citat de Agerpres, sâmbătă, 22 iunie, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman şi sudul judeţelor Vâlcea şi Argeş, valul de căldură va fi persistent şi intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate pentru a patra zi consecutiv.

Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 20 de grade (noapte tropicală).

Va fi caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Totodată, duminică, 23 iunie, avertizarea

Cod roşu de căldură persistentă şi intensă, caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat va fi valabilă în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul judeţelor Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa, precum şi în municipiul Bucureşti.

În aceste zone, valul de căldură va fi persistent şi intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv.

Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (noapte tropicală).

Va fi caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Meteorologii precizează că, la începutul săptămânii viitoare, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice. ANM a emis şi avertizări Cod portocaliu de caniculă pentru acest weekend.

Conform meteorologilor, sâmbătă, valul de căldură va persista şi se va intensifica uşor în Banat, sudul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Oltenia şi Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa în general între 34 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, transmite Agerpres.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Duminică, valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei şi local în Oltenia, regiuni în care se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa în general între 34 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Totodată, avertizări Cod Galben de val de căldură şi disconfort termic ridicat au fost emise pentru acest weekend.

Astfel, sâmbătă, valul de căldură se va menţine în Maramureş, nordul Crişanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde şi în Moldova, estul Munteniei şi Dobrogea continentală, regiuni unde se vor înregistra temperaturi maxime în general între 32 şi 34 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi.

Conform ANM, duminică, valul de căldură se va menţine, dar va diminua ca intensitate în Banat, sudul Transilvaniei şi centrul Moldovei. În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime în general între 31 şi 33 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...