G4Media.ro

Tiraspolul anunță că după discuția dintre  Dodon și Krasnoselski a decis să…

Tiraspolul anunță că după discuția dintre  Dodon și Krasnoselski a decis să elibereze doi din cei patru răpiți

Pretinsul minister de externe de la Tiraspol anunță că a decis să elibereze în urma unei discuții telefonice pe care a avut-o președintele Igor Dodon cu așa numitul președinte al rmn, Vadim Krasnoselski doi dintre cei patru moldoveni sechestrați pe data de 7 – 8 octombrie, scrie Jurnal.md, citată de Rador.

Unul din cele două persoane eliberate este Andrei Amarfi, polițistul de la IP Florești.

„Astăzi, a avut loc o discuție telefonică între președinții RMN și RM. Respectând solicitările părții moldovenești, instituțiile de aplicare a legii transnistrene s-au abținut de la alegerea unei măsuri preventive sub formă de arestare în raport cu reprezentanții forțelor de securitate moldovenești. Ca rezultat aceștia au fost eliberați din arest”, transmite pretinsul minister de externe din stânga Nistrului.

Context. Potrivit unimedia.md, totul s-a întâmplat în noaptea de 6 spre 7 octombrie. Persoane necunoscute au pătruns în gospodăria polițistului, care se afla în acel moment la serviciu, fiind angajat al Inspectoratului Florești. Necunoscuții, inscripționați pe haină cu „MGB” (n.n. așa-zisul minister al securității de stat de la Tiraspol) au spart geamurile casei, apoi l-au răpit pe omul legii, alertat de către soția sa și l-au dus într-o direcție necunoscută.

Pe data de 7 spre 8 noaptea, reprezentanții structurilor de forță neconstituționale din regiunea transnistreană au pătruns ilegal în casa angajatului IP Florești, din orașul Camenca, sub pretextul unor percheziții.
Polițistul răpit de forțele transnistrene este acuzat de spionaj în favoarea Republicii Moldova, a anunțat SIS într-un comunicat.

Autoritățile anunță că pe lângă un polițist, încă 3 cetățeni civili au fost sechestrați de forțele transnistrene. Persoane necunoscute, îmbrăcate în haine cu însemnele MGB (așa-zisul minister al securității de la Tiraspol) le-au pus saci pe cap bărbaților și i-au dus într-o direcție necunoscută.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. O Discutie Amicala intre Doi Mujici

    Roamnia TREBUIE sa opreasca eliberarea actelor de identitate pana cand Republica Moldova se va integra in UE

  2. Da cit de smecheri sint acesti domni, pardon, tovarasi!
    Vedeti mai maldavanilor, Dodon e omul care va scoate din ghearele … aaa, prorusilor?

  3. Ce tampenie! E ca si cum politistul dintr-un oras din Yakutia, ar spiona Federatia Rusa! Transnistria parca face parte din Republica Moldova…

  4. Bravo Igor Dodon, talentat băiat. Asta e, unii au darul alții nu. Greu sa satisfaci un kaghebete.
    Cred ca Igoraș ar putea da lecții la pupincurism și celor de la Antene.