G4Media.ro

The Spectator: La intervenția Chinei, Statele Unite au blocat livrarea de MiG-uri…

Foto: Facebook/Mig/MiG-29 Fulcrum

The Spectator: La intervenția Chinei, Statele Unite au blocat livrarea de MiG-uri din Polonia către Ucraina, în schimbul promisiunii Beijingului de a „neutraliza amenințarea nucleară a lui Putin”

În martie 2022, autoritățile americane au convins Polonia să nu furnizeze Ucrainei flota de avioane de luptă sovietice MiG-29, după intervenția chineză, relatează, citând surse chineze, revista britanică The Spectator, preluată de meduza.io.

Inițial, Washingtonul a evaluat pozitiv oferta Poloniei de a transfera avioane de luptă Ucrainei, dar o zi mai târziu, pe 8 martie, Pentagonul și-a schimbat brusc poziția, considerând oferta Poloniei inacceptabilă.

Potrivit unei surse chineze, în timpul contactelor informale, Washingtonul și Armata Populară de Eliberare a Chinei au convenit că, dacă Statele Unite reziliază acordul pentru furnizarea de avioane de luptă, „generalii de la Beijing vor face tot posibilul pentru a neutraliza amenințarea nucleară a lui Putin în viitorul apropiat”. „A funcționat. Statele Unite au decis că furnizarea de avioane de vânătoare ar merge prea departe”, a declarat sursa citată.

Între 26 și 33 de avioane de vânătoare MiG-29, pe care Polonia plănuia inițial să le transfere Ucrainei, au fost produse în anii 1980 pentru Forțele Aeriene est-germane. În 2003, avioanele au fost predate Poloniei pentru suma simbolică de un euro fiecare.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. ceea ce demonstreaza de fapt cat de infiltrati sunt chinezii si interesele lor la washington. Disgraceful.

  • Mai degrabă demonstrează că Rusia ta e vasalul Chinei.

  • nu degeaba a fost numit China Joe.

  • Trump făcea trafic de influență pentru ZTE, deci minți ca un rusnak.

  • Ceea ce demonstreaza că toți sunt în aceeași bandă. Americani, ruși,chinezi. In cealaltă banda sunt atârnatorii. Șefa atarnătorilor e Klaus. Nu sunt maghiar de scriu asa dar cică trebuie să dispară genurile.

 2. Ambele variante sunt valabile!mi-e frica ca unchiul sam sa nu le dea dezlegare pe ascuns celor doua si asupra Europei!

 3. China si SUA se dușmănesc dar au suficientă luciditate si maturitate să înțeleagă că au nevoie unul de celălalt. Rusia este bețivul nebun al satului global!

  • Nu se dusmanesc, doar ca SUA e datoare vanduta Chinei. Deci, cand ai sa-i dai cuiva multi bani nu prea merge sa te dai cocos.

  • Catre @Guri. SUA NU e vanduta Mao-Chinei !. Mao-China a cumparat Obligatiuni din SUA de capul ei !. Si asta NU face ca ,,SUA sa fie vandute Chinei” cum zici tu !._. Nu e cazul aici sa tratam faptul daca trebuia sau nu sa vanda SUA Obligatiunii Mao-Chinei. ,,Obligatiunii SUA” au tot fost vandute Chinei de pe timpul lui Gerge Bush Senior si Bill Clinton.

 4. Știri false mai degrabă, așa ceva nu ar ajunge în presă. Aici citim în mare parte ce vor ,, ei „

 5. o astfel de „înțegere” scoate în evidență faptul că teritoriul Rusiei nu va fi atacat niciodată.
  Pe de altă parte muscalii au și alte arme de distrugere în masă, nu numai nucleare. Pe ele NU s-a bătut palma. Urmează oare alte „înțelegeri” de acest tip și pe „spatele” altor
  țări democratice ? Ceva îmi spune că tirul nord-corean se va intensifica.

 6. Rusia si America acelasi lucru sunt isi urmaresc interesele lor Europenii platesc pretul.

 7. Sunt un pic pe langa acest subiect,dar mor de indignare- Papa le cere ucrainenilor „sa accepte compromisuri”.
  Dar de ce popa nu cere Rusiei sa se retraga de pe teritoriile ce nu-i apartin? Mai bine tacea decat aceasta gogomanie. Pentru ce au murit ucrainenii? Sa capituleze? INACCEPTABIL!!!
  Asta e din filmul-„hai sa ne bagam in seama” …#UCRAINA.