G4Media.ro

The Independent: Putin recrutează soldați din penitenciarele pentru femei ca să-și acopere…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

The Independent: Putin recrutează soldați din penitenciarele pentru femei ca să-și acopere grelele pierderi / Până acum, cel puțin 100 de deținute au fost trimise în prima linie a frontului

Potrivit unor informații, Vladimir Putin a ajuns să caute noi recruți pentru armata sa în derivă în penitenciarele pentru femei, sperând ca astfel să acopere grelele pierderi suferite în Ucraina, relatează The Independent, citată de Rador.

După cum afirmă o serie de oficiali ucraineni, cel puțin de la sfârșitul anului trecut, Moscova ar fi recurs la deținute ca să-și sprijine înaintarea spre Kiev.

„Săptămâna trecută, un tren cu vagoane de dormit, destinat transferului de prizonieri, a fost descoperit înaintând spre regiunea Donețk. Unul dintre vagoane avea la bord deținute femei”, după cum a relevat, luni, un comunicat al Ministerului Apărării din Ucraina.

Olga Romanova, co-fondatoare a unei organizații pentru drepturile deținuților – ‚Rusia în spatele Gratiilor’ – a confirmat niște declarații ale ministerului, făcând prin internet următoarele afirmații: „Ele au fost scoase din niște colonii penitenciare din sudul Rusiei, nu știu exact de unde, dar lucrau la Kușceva (în Krasnodar, o regiune din sud)”.

În același timp, serviciile britanice de informații dau de înțeles că grupul mercenarilor Wagner le predau școlarilor ruși ‚lecții pe tema carierei’, acțiunea înscriindu-se în tentativa de a recruta cât mai mulți soldați tineri care să participe la luptele din Ucraina.

Potrivit unei declarații recente a Ministerului Apărării, o serie de membri marcanți ai grupului (Wagner, n. red.) au pus în circulație prin școlile rusești o serie de chestionare, grupul autonumindu-se deseori drept ‚armata privată a lui Putin’.

Sursa: The Independent/ Rador/ Traducerea: Alexandru Danga

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...