G4Media.ro

The Guardian: Compania de servici IT Infosys, de la care soția premierului…

Sursa Foto: Facebook/ Rishi Sunak

The Guardian: Compania de servici IT Infosys, de la care soția premierului Rishi Sunak încasează dividende anuale de 11 milioane de lire sterline, continuă să opereze la Moscova, la opt luni după ce a anunțat că se retrage

Compania indiană de servicii IT Infosys, de la care soția premierului încasează dividende anuale de 11,5 milioane de lire sterline, continuă să opereze la Moscova, la opt luni după ce compania a anunțat că se retrage, dezvăluie The Guardian.

Compania păstrează un birou cu personal și plătește subcontractori din capitala rusă pentru a efectua servicii IT pentru un client global, deși un purtător de cuvânt a declarat că se urmărește încetarea acestui acord.

Soția lui Rishi Sunak, Akshata Murty, este fiica miliardarului fondator al Infosys, NR Narayana Murthy. Ea deține o participație de 0,91% în companie, în valoare de 690 de milioane de lire sterline, care o recompensează cu dividende anuale de mai multe milioane de lire sterline.

Murty și Sunak, care au intrat în Downing Street luna trecută, se confruntă cu noi presiuni pentru a-și regândi legăturile financiare cu Infosys. La începutul acestui an, Murty a fost de acord să plătească impozit pe dividendele sale de la Infosys atât în Marea Britanie, cât și în India, după ce s-a stârnit un val de proteste cu privire la statutul său fiscal „non-dom”, care i-a permis să evite răspunderea în Marea Britanie.

Vineri seară, o sursă apropiată lui Murty a declarat că investiția ei a fost o moștenire de la tatăl ei și că ea nu a avut niciun rol operațional în cadrul companiei.

Infosys a anunțat în martie că se retrage din Rusia după acuzațiile unui politician ucrainean potrivit cărora familia cancelarului de atunci ar fi câștigat „bani murdari” prin intermediul operațiunilor sale de la Moscova.

Laburiștii și liberal-democrații făcuseră, de asemenea, presiuni asupra familiei Sunak pentru a explica dacă au beneficiat financiar de bani rusești în condițiile în care trupele lui Vladimir Putin purtau un război în Ucraina.

În aprilie, surse din cadrul companiei declaraseră că aceasta căuta „urgent” să își închidă biroul. La șapte luni de la acea declarație de intenție, biroul Infosys din Moscova păstrează o placă a companiei pe un perete exterior, iar surse din cadrul companiei au confirmat că personalul administrativ a continuat să lucreze acolo în cadrul unei tranziții.

Sursele au precizat că personalul rămas a fost însărcinat cu îndepărtarea echipamentelor IT înainte de mutarea în India sau cu eliminarea acestora într-un mod „durabil”.

Un purtător de cuvânt a declarat că angajații care lucrează cu clienții au plecat, ultimii fiind cei care ar fi plecat în ultimele săptămâni. Dar au adăugat că Infosys plătește doi subcontractori din Moscova pentru a efectua lucrări în numele său pentru un client, ceea ce ridică noi semne de întrebare cu privire la viteza cu care compania se retrage.

Citește integral pe The Guardian

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Calm băiețaș!

 2. cere G0 :))))))))))))
  iti plesnesc venele? doamne-ajuta!!!

 3. Ciocu mic ca Rishi Sunak a trecut pe la Goldman Sachs si Klaus Schwab 🤣

  • tu de fapt ce vrei. sa fie toti saraci ca tine???? a actionar la o firma, asa, si , ce? daca nu esti majoritat nu influentezi nimic pe acolo.

  • da mah amaratule, stii tu cum se invart lucrurile la GS. vai de capul tau :))

  • macar eu am cap. tu nici pe ala, sarakie ce esti. nici de net n-ai bani, postezi de la tovarasi :)))))))))))))

 4. V-a tras-o voua. ca voi sunteti in galeata rau de tot. mai scot, mai scot, mai scoate ma.ta unul ca tine si se duce lumea de rapa.

 5. E bine de știut că doamna P M plătea de ani buni vor 20_30000 de lire pe an taxe fata de 20.000.000 cât ar fi trebuit in timp ce soțul deținea a doua poziție în guvernul bufonului și al Majestății sale
  E adevărat că a absolvit la Oxford și a lucrat cam trei ani la renumita banca dar ca stagiar fara mari responsabilități ca mai apoi sa se ocupe de contabilitatea farmaciei mămicii și cam atât
  Prin 2015 a intrat în parlament sponsorizând la greu partidul care i a asigurat un loc într-o circumscripție unde din 1909 se vota doar cu Tory
  Așa că e cam lipsit de experiență în toate domeniile în vremile astea tulburi cu mari șanse să-și încheie cariera ca și predecesoarea lui

  • Lasa farmacia mamicii, pentru ca „mamica” e nevasta de miliardar indian! Ai uitat acest detaliu: ala negru, de respira greu, era tatsu’!