G4Media.ro

Teste electorale pentru Boris Johnson. Rezultatele vor influența decisiv atmosfera din partid,…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Teste electorale pentru Boris Johnson. Rezultatele vor influența decisiv atmosfera din partid, unde premierul e tot mai contestat

Premierul britanic Boris Johnson, slăbit de scandaluri, înfruntă joi două scrutine legislatve parţiale dificile, care pun la încercare capacitatea taberei sale de a obţine victorii, relatează AFP, citată de News.ro.

La două săptămâni după ce a supravieţuit unei moţiuni de cenzură, în urma scandalului petrecerilor cu alcool la sediul Guvernului în timpul carantinei anticovid (”partygate”) -, perspectiva ca Partidul Conservator să piardă două mandate în Parlament accentuează atmosfera de contestare în rândul majorităţii.

Cele două scrutine au loc în urma unor scandaluri, în circumscripţii cu greutate politică. Wakefield, în nordul Angliei, este un fief tradiţional laburist, smuls de conservatori în 2019, când Partidul Conservator a triumfat în alegeri.

În Wakefield, sondajele îl creditează cu un avans mare – aproximativ 20 de puncte procentuale – pe candidatul laburist Simon Lightwood, un angajat al Serviului britanic de sănătate NHS. Scrutinul a fost declanşat de demisia deputatului în exerciţiu Imran Khan, condamnat la 18 luni de închisoare cu privire la agresarea sexuală a unui adolescent în vârstă de 15 ani.

La Tiverton and Honiton, o circumscripţie situată în sud-estul Angliei, conservatoare de când a fost înfiinţată în 1997, alegătorii îl desemenază e succesorul lui Neil Parish, un deputat în vârstă de 55 de ani care a demisionat după ce a recunoscut că s-a uitat la materiale pornografice pe telefon, în Parlament. (Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua))

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Păi, nu e trimiterea de arme și arătatul mușchilor, un bun argument să câștige electoral? Le câștigă el, nu aveți grijă, e maestru-n toate, are și inflație și greve și i-a fost și bine-n UE , nota de plată vine, vine……