G4Media.ro

Teste COVID-19 false prezentate în vama Giurgiu, la intrarea în Bulgaria /…

Foto: Inspectoratul Poliției de Frontieră Giurgiu / Facebook

Teste COVID-19 false prezentate în vama Giurgiu, la intrarea în Bulgaria / Cinci români sunt cercetați penal

Cinci cetăţeni români sunt cercetaţi penal după ce au încercat să iasă din România, prin PTF Giurgiu, pentru a călători în Bulgaria cu teste COVID-19 false, relatează Agerpres.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier s-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară, la intervale diferite de timp, cinci cetăţeni români, care au prezentat autorităţilor competente teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2, pentru a li se permite intrarea în Bulgaria. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, la solicitarea autorităţilor bulgare, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că patru din cele cinci teste prezentate nu au fost eliberate de clinicile menţionate în documente, acestea fiind false”, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ITPF Giurgiu.

Ca urmare a celor constate, trei dintre cetăţenii români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată, iar ceilalţi doi pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Persoanele în cauză au renunţat la continuarea călătoriei, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursa foto: Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Dar controlorii nostri de ce nu au fost capabili sa constate falsul? Asa de rau a ajuns tara asta?

  • „Asa de rau a ajuns tara asta?”

   Dap! Așa de rău a ajuns, dar nu din cauza asta.

   Nu i-au descoperit „controlorii noștri” pentru că prin convenție nu se fac două controale la trecerea frontierei româno-bulgare, ci pe un sens controlează polițiștii români, iar pe celălalt, polițiștii bulgarl.

 2. Numai pe frontierele de est sau sud sunt probleme..la sarakie…în vest am auzit ca *testele sunt autentice si arata fix ca bancnota de 50 e

 3. Vlad, iti recomand un control! PIER, testul nu trebuie sa il arati la iesire si la intrare. Nu e logic? Bulgarii trebuie sa il controleze. Data trecuta au venit din Bulgaria catre Romania si ai nostri i-au prins.

 4. Si testul costa 100 de euro, sunt si multi vestici care il considera scump.