G4Media.ro

Test la vot pentru USR: a început referendumul pentru demiterea primarului PNL…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Test la vot pentru USR: a început referendumul pentru demiterea primarului PNL din comuna brașoveană Dumbrăviţa

Referendumul iniţiat de USR pentru demiterea primarului comunei Dumbrăviţa, liberalul Zachiu Popa, a început duminică, transmite Agerpres. Secţiile de vot sunt deschise între orele 7,00 şi 23,00, conform autorităţilor locale, iar referendumul va fi validat dacă vin la vot minimum 30% din locuitori.

Din totalul de 5.140 de locuitori ai comunei, 4.083 au drept de vot, iar minim 1.225 trebuie să fie prezenți la referendum pentru validare. Demiterea primarului se consfințește cu votul a jumătate plus unu din cei prezenți la referendum, potrivit USR.

USR Dumbrăviţa a depus în noiembrie 2021, la Instituţia Prefectului Braşov, 1.100 de semnături pentru organizarea unui referendum privind demiterea din funcţie a primarului liberal Popa Zachiu, acuzat că în 18 ani de mandat nu a construit drumuri, canalizare, creşă, parc sau locuri de joacă, potrivit Agerpres.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, buletinul de vot conţine o singură întrebare – „Sunteţi de acord cu demiterea domnului Popa Zachiu, primarul comunei Dumbrăviţa, judeţul Braşov?” – alegătorii urmând să pună ştampila în interiorul unuia dintre cele două pătrate cuprinzând afirmaţia, respectiv negaţia.

„Va fi o premieră, acesta fiind primul referendum de acest gen din România. Comuna noastră devine, astfel, un exemplu naţional! Cetăţenii comunei şi-au exercitat dreptul legal, democratic, de a declanşa organizarea unui referendum local. Iar pe 19 iunie îşi vor exercita dreptul de a demite un primar de care nu mai sunt mulţumiţi şi care nu le mai reprezintă interesele”, a transmis USR Dumbrăviţa după ce decizia de organizare a referendumului a rămas definitivă. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Mogoșoaia?…100 de semnături, dar a fost acolo toată floarea cea vestită, Bârnă, Ciolos, care încă nu plecase, Drula,…la Dumbrăvița, Brașov să vedem dacă iese cvorum, adversarii primarului, aia de la PSD au primit ordin să stea acasă deși au semnat, să nu se îmbete cu apa rece USR, în 2024 nu vor mai avea primari, singurul cu șanse e cel de la Alba Iulia, dar ala se intoarce la PNL.

  2. Calm baieti ca oricum e degeaba, ati intrebat si ce se întâmplă chiar daca se validează? Pai amintiți-vă de alt referendum, cu 300…deci tot degeaba, urmeaza alte proceduri, procese, contestații, etc, ca la madam clotilde, si vin alegerile intre timp…

  3. Chemați-o pe Clotilda că ea știe cum e să furi voturi!