G4Media.ro

Teroriștii Hamas susțin că au atacat Tel Aviv pentru prima dată în…

sursa foto: Unsplash/ Taylor Brandon

Teroriștii Hamas susțin că au atacat Tel Aviv pentru prima dată în patru luni / Armata israeliană transmite că a interceptat rachetele și nu au fost raportați răniți

Teroriștii Hamas susțin că au lansat un atac cu rachete spre zona Tel Aviv din centrul Israelului pentru prima dată în aproape patru luni., transmite BBC. 

Cel puțin opt rachete au fost lansate din zona Rafah, în sudul Fâșiei Gaza. Mai multe au fost interceptate, a declarat armata israeliană. Nu au fost raportate răniți.
Armata israeliană desfășoară o operațiune militară în Rafah.

Sirenele de rachetă au fost trase în alte orașe și localități, inclusiv în Herzliya și Petah Tikva. Mass-media israeliene au publicat imagini cu fragmente de rachete în grădina unei clădiri din Herzliya.

O altă înregistrare video pe rețelele de socializare arată un crater mare creat aparent de o rachetă care a căzut într-o zonă deschisă din apropierea orașului central Kfar Saba. Serviciul de ambulanță din Israel, Magen David Adom, a declarat că multe persoane sunt tratate pentru anxietate acută.

Pe canalul său Telegram, aripa militară a Hamas, Brigăzile al-Qassam, și-a revendicat meritul pentru lansarea unui „mare” atac cu rachete asupra Tel Avivului.

Teroriștii Hamas au anunțat că sâmbătă au luat „prizonieri” soldaţi israelieni în cursul unei ambuscade în tabăra Jabalia din Fâşia Gaza, din rândul armatei israeliene, ceea ce aceasta a negat, transmite AFP citată de Agerpres.

Forţele israeliene vizate se aflau într-un tunel din tabăra Jabalia şi „toţi membrii lor au fost ucişi, răniţi sau luaţi prizonieri”. Oamenii Hamas „le-au confiscat echipamentul militar” înainte de „a arunca în aer tunelul”, a afirmat purtătorul de cuvânt al aripii armate a mişcării islamiste palestiniene, Abu Obaida.

De asemenea, a difuzat imagini cu un soldat târât la pământ şi prezentat ca fiind un soldat israelian capturat. Aceste imagini nu au putut fi confirmate de AFP.

Armata israeliană a ţinut să „clarifice că nu a existat niciun incident în care un soldat a fost răpit”, fără a oferi detalii despre posibilii soldaţi ucişi sau răniţi.

Armata israeliană a continuat sâmbătă bombardamentele asupra Rafah, în pofida ordinului Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) de a opri imediat operaţiunile sale în acest oraş din sudul Fâşiei Gaza de unde au fugit sute de mii de oameni.

Duminică, Israelul a transmis că ”intenţionează” să relanseze săptămâna aceasta negocieri în vederea eliberării ostaticilor ţinuţi în Fâşia Gaza de la 7 octombrie, potrivit unui oficial israelian, după ce negocieri indirecte între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, mediate de Qatar, Egipt şi Statele Unite în vederea unui armistiţiu şi eliberării ostaticilor au eşuat la începutul lui mai, relatează News.ro, care citează AFP.

”Există o intenţie a unei reluări a negocierilor săptămâna aceasta” şi ”există un acord” asupra acesteui punct, a declarat sâmbătă AFP un oficial sub protecţia anonimatului, în contextul în care în Israel săptămna începe duminica.

Acest oficial a refuzat să dezvăluie detalii despre acord.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...