G4Media.ro

Tensiuni în PMP. Gruparea Tomac a convocat un Congres care să aleagă…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Tensiuni în PMP. Gruparea Tomac a convocat un Congres care să aleagă o nouă conducere/ Cristian Diaconescu: Grup organizat în mod nestatutar

O grupare condusă de fostul lider PMP, Eugen Tomac, a anunțat, miercuri seara, pe pagina de Facebook a partidului, că 46 de lideri din 69, reuniți în Colegiul Național al partidului, au convocat un Congres în data de 19 februarie pentru alegerea unei noi conduceri, cu procedură de vot online.

Eugen Tomac a declarat, pentru G4Media.ro, că la această ședință ”nu s-a discutat nici o clipă despre proiecte legate de relația cu alte partide. În mod democratic, cu unanimitate de voturi, toți cei prezenți am solicitat convocarea unui nou Congres”.

În replică, liderul PMP, Cristian Diaconescu, a scris joi dimineața pe Facebook că grupul a fost organiat în mod nestatutar iar deciziile de demitere și de numire a altor persoane pe loc, cît și ”așa zisul Congres” sunt ilegale.

Diaconescu a mai precizat că tot ce se postează pe pagina de Facebook a PMP nu reprezintă poziția oficială a conducerii centrale.

Redăm mai jos postarea integral:

”În această dimineață, am avut o surpriză neplăcută, să constat, că un grup de “organizatori binevoitori”, au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ILEGAL Colegiu Național(conform Statutului Partidului – urmează să revin cu detalii). Au încercat să legitimeze aceasta adunare, inducând în eroare participanții că eu și colegii mei din Conducerea Centrală am fi parte din această inițiativă.

Ca să fie clar, NU am inițiat, NU am participat la întâlnire, NU legitimăm nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat în mod nestatutar.

Deciziile de demitere și numire a altor persoane pe loc, cât și așa-zisul Congres anunțat pentru februarie sunt ilegale, urmând ca cei care au organizat această inițiativă să cunoască consecințele în scurt timp.
Comunicarea pe pagina oficială a partidului este în acest moment compromisă, ceea ce se postează acolo nu reprezintă poziția oficială a Conducerii Centrale”.

Tensiunile dintre Eugen Tomac și Cristian Diaconescu sunt mai vechi și vizează politica de alianțe.

Sursa: Inquam Photos / George Călin

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Tichie de margaritar va trebuie .

  • Toate partidele sunt organizate pe grupuri de interese/gasti/clanuri care atunci cand preiau puterea in partid (cu autobuze, blaturi, cu tot felul de tras sfori) uita pe cine reprezinta, uita de cei care i-au votat. Ultimul exemplu: gasca din jurul lui Boc/Rares… care a adus PSD-ul la guvernare.

   In toate partidele e la fel, chiar si in USR.

  • @george, chiar daca toate sunt rele (termenul este foarte relativ pt ca sigur ca nimeni nu-i perfect, nimeni nu-i 100% bun), nu toate sunt la fel de rele, unele pot fi 1%, iar altele 99% rele. Deci asta cu “toate sunt la fel” nu poate avantaja decat partidele vechi, cele care au multi membri de partid, deci care cu ajutorul acestor membrii si a apropiatiilor lor (familii, prieteni, colegi) aduna un numar linistitor de voturi pt a ramane la putere mai ales in situatia in care absenteismul este mare.
   Psd are 509.000*,
   Pnl 425.000*
   *wikipedia.

   P.S. Dar presupunand ca exista un parrtid 100% bun, cum crezi ca poate ajunge sa demonstreze asta daca lumea are aceeasi abordare cu a ta???

 2. Se stia ca PMP este aceeasi Marie cu alta palarie!
  Trebuie sa fi prea naiv sa crezi ca un partid,care l-a avut in spate pe Basescu,este o solutie!
  Solutia este ejectarea TUTUROR partidelor vechi!!!!

 3. Asta e cearta de curtea scolii.

  Intra cu totii intr-un lift si se bat cine sa apese butonul pentru -1 … 😆

  • Buna analogia, la cat de mare și relevant este PMP incap 100% toți membrii in lift ! 😅😅

 4. e independenta politica VS reunirea cu PNL,PDL,USL

 5. Puci penelist, peneleul doreste cu tot tot dinadinsul ca ALDE si PMP sa revina la matca, iar Diaconescu le sta in gat. One big happy family!

 6. Cred că mai degrabă cei rămași pe dinafară au nevoie sa se afilieze undeva, vezi și cazul lui Ponta.