G4Media.ro

Tenismanul britanic Andy Murray se aşteaptă ca ruşii şi belaruşii să participe…

sursa foto: Captură video

Tenismanul britanic Andy Murray se aşteaptă ca ruşii şi belaruşii să participe la Wimbledon

Britanicul Andy Murray a declarat că se aşteaptă ca organizatorii turneului de la Wimbledon să le permită sportivilor din Rusia şi Belarus să participe la competiţia de grand slam în acest an, relatează Reuters.

În 2022, All England Lawn Tennis Club a interzis participarea ruşilor şi belaruşilor, după ce Rusia invadat Ucraina, invazie susţinută de Belarus.

“Este o problemă dificilă şi îmi pare rău pentru jucătorii care nu au putut participa anul trecut. Dar, pe de altă parte, înţeleg situaţia şi de ce este foarte greu pentru Wimbledon. Din câte înţeleg li se va permite participarea. Însă dacă Wimbledon va decide altfel, voi înţelege”, a declarat Murray pentru BBC Sport.

Andy Murray a fost ales anul trecut câştigătorul premiului umanitar Arthur Ashe, pentru eforturile saale umanitare în Ucraina. El a donat peste 630.000 de dolari din premiile câştigate în 2022.

Anul trecut, britanicul a spus că a discutat cu unii sportivi ruşi şi nu crede că ei sunt în favoarea ofensivei militare din Ucraina.

Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 3-16 iulie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sa speram ca nu…