G4Media.ro

Temele pentru acasă – Cât de mult este prea mult? Primul studiu…

Temele pentru acasă – Cât de mult este prea mult? Primul studiu experimental implementat în România validează regula “10 minute pe nivel școlar”

Ce impact au temele pentru acasă, în cazul elevilor de clasele I-IV? Și cât de multe teme înseamnă prea mult? Cele două întrebări au făcut tema primului studiu experimental implementat în România pentru a investiga utilitatea temelor în clasele primare, a anunțat Dacian Dolean, cercetător la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Concluziile studiului realizat pe 400 de elevi de clasa a II-a arată că majorarea volumului temei pentru casă în învățământul primar poate avea un efect pozitiv.

“Când am măsurat timpul mediu petrecut de elevi efectuând tema pentru acasă, am constatat că elevii din grupa a doua, care a avut volumul temei cel mai apropiat de volumul optim, au petrecut în medie 20 de minute efectuând tema pentru acasă. În consecință, studiul validează științific atât regula de 10 minute pe nivel a Asociației Naționale a Educatorilor din SUA, cât și ordinul de ministru din 2016″, a anunțat cercetătorul.

Dacian Dolean a explicat că, în SUA, Asociația Națională a Educatorilor le-a sugerat profesorilor să aplice la clasă regula de 10 minute pe nivel. “Dacă un elev de clasa a II-a ar trebui să petreacă în jur de 20 de minute efectuând tema pentru acasă, un elev de clasa a IV-a în medie ar trebui să petreacă 40 de minute”, a precizat cercetătorul român.

 

 

Photo by bruce mars from Pexels

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. In loc sa se uite daca ce se face e util in viata reala, ei se uita la timp.

  2. Pamflet
    Propun sa nu li se mai dea deloc teme pentru acasa elevilor. Ba chiar nici la scoala sa nu se mai faca lectii. Elevii sa nu mai fie obligati sa ajunga la o ora fixa la scoala si sa nu mai fie obligati sa stea pana la sfarsitul programului.
    Deasemenea, sa nu fie obligati sa stea in banca, sa poata circula liber prin clasa si sa poata intrerupe sau contrazice profesorul de cate ori vor. Sa se renunte la teze, teste si verificari, deasemenea sa se renunte si la examenele intre ciclurile de invatamant. Pentru a nu fi discriminati si timorati, propun sa li se dea tuturor elevilor din oficiu nota 10 iar diploma fimala sa fie un drept garantat inca de la inscrierea in invatamant.Elevii la scoala sa mearga doar ca sa manance o masa calada, pregatita de firmele de catering ale clientilor polittici si sa se bata cu cornul si laptele livrate de firmele celorlalti prieteni politici.
    Astfel, nu va va mai exista riscil ca elevii sa devina oameni corecti si lucizi, ci vor deveni, asa cum vor guvernantii si cele mai multe partide, niste lobotomizati, telespectatori fideli ai antenei 1, ai romania tv, ai realitatea tv, ai b1 tv, iar mai nou si ai digi 24, vor deveni niste vanici sustinatori si votanti ai psd, udmr, alde, pro romania si chiar pnl. Dar din pacate toate aceste lucruri bune, au si reversul, acela ca viitorii postaci pe saituri, vor fi chiar mai jalnici decat postacii psd din ziua de azi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.