G4Media.ro

Telefoanele tradiționale produse de BlackBerry nu vor mai funcționa începând de marți

Sursa foto: Wikipedia / Kt38138

Telefoanele tradiționale produse de BlackBerry nu vor mai funcționa începând de marți

Compania canadiană BlackBerry Ltd nu mai oferă, începând de marţi, servicii suport pentru telefoanele sale cu sisteme de operare 7.1, 10 sau PlayBook OS 2.1, ceea ce înseamnă practic sfârşitul pentru aceste dispozitive care, la începutul anilor 2000, erau preferate de directori de companii, politicieni şi o mulţime de fani, transmite Reuters, citată de Agerpres.

BlackBerry, care a decis în 2015 să se transforme într-o companie de software renunţând la producţia de smartphone-uri, a precizat că, începând cu data de 4 ianuarie, funcţiile de transfer de date, apeluri telefonice, mesaje text şi apeluri de urgenţă ale telefoanelor sale cu sisteme de operare 7.1, 10 sau PlayBook OS 2.1 nu vor mai funcţiona într-un mod „fiabil”. În schimb, dispozitivele Blackberry mai noi care rulează pe sistemul de operare Android vor continua să funcţioneze .

Lansate pe piaţă în anii 2000, celebrele telefoane BlackBerry cu tastatura QWERTY au fost primele dispozitive care au permis utilizatorilor să scrie şi să trimită emailuri, astfel că au devenit un must-have pentru profesioniştii din mediul de afaceri. Popularitatea telefoanelor BlackBerry a explodat între 2001 şi 2007, când au intrat pe noi pieţe de pe întreg globul. Cu toate acestea, supremaţia BlackBerry a fost subminată de apariţia telefoanelor iPhone şi a dispozitivelor care rulează pe sistemul de operare Android. În ultimii ani compania canadiană a decis să se reorienteze spre producţia de software de securitate cibernetică şi sisteme de operare pentru automobile.

Publicitate electorală

Printre celebrităţile care au utilizat telefoane BlackBerry se numără şi fostul preşedinte al SUA, Barack Obama, care a făcut valuri în presă în 2016, când i s-a cerut să-şi înlocuiască BlackBerry-ul cu un alt smartphone.

Sursa foto: Wikipedia / Cheon Fong Liew

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Păcat

    Nokia cu Symbian măcar poate fi folosit în continuare

  2. Declinul BlackBerry a fost hotărît de plutocrați după ce a refuzat să dea codurile de acces pentru decriptarea mesajelor în timpul și după protestele din Londra din 2010. Erau cei mai tari în criptare. Imediat după asta marile companii au hotărît să renunțe la BlackBerry și să treacă pe Apple, care a devenit de fapt o divizie tech a guvernelor.

    • Declinul BlackBerry a inceput in momentul in care le-au cazut serverele pentru trei zile, in 2011. In rest numai barfe.

  3. Exact, dacă ție nu ți se mai scoală trei zile nu o să mai vezi fofoloancă toată viața. Ceea ce ți s-ar și întâmplat. Numai la BlackBerry le-au căzut serverele și au dispărut, postac tembel.
    Caută scandalul refuzului de a le oferi cheile, eram viu, treaz și atent in zilele alea.