G4Media.ro

Teheranul va ține închise camerele de filmat ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie…

Foto: Pixabay

Teheranul va ține închise camerele de filmat ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică până când se va restabili acordul nuclear din 2015

Iranul va ţine închise camerele de filmat ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), organism al ONU, cât timp nu va fi restabilit acordul nuclear din 2015, a anunţat luni şeful Organizaţiei pentru Energie Atomică de la Teheran, Mohammad Eslami, potrivit agenţiei semioficiale de ştiri Tasnim, preluată de Reuters, citată de Agerpres.

Iranul a informat AIEA că i-a înlăturat echipamentele, inclusiv 27 de camere de filmat instalate pe baza acordului din 2015, după ce agenţia a adoptat în iunie o rezoluţie care critica Teheranul.

„Nu vom reporni camerele AIEA până când cealaltă parte nu va reveni la acordul nuclear”, a spus oficialul iranian.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, l-a acuzat pe şeful AIEA, Rafael Grossi, că are „viziuni neprofesioniste, nedrepte şi neconstructive” despre programul nuclear al Teheranului.

El a adăugat de asemenea că Teheranul speră că se poate ajunge la o revenire la acordul nuclear dacă SUA dau dovadă de bunăvoinţă.

Acordul nuclear din 2015 a impus limite la activităţile nucleare ale Iranului în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale. Fostul preşedintele american Donald Trump a scos SUA din acord în 2018 şi a reintrodus sancţiuni economice dure împotriva Teheranului.

Regimul de la Teheran a răspuns prin încălcarea restricţiilor prevăzute de acordul nuclear.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...