G4Media.ro

Taxa pentru ocuparea domeniului public cu restaurante şi terase de vară în…

Taxa pentru ocuparea domeniului public cu restaurante şi terase de vară în Capitală va fi suspendată până la finalul anului

Gratuitatea privind ocuparea locurilor publice cu restaurante şi terase de vară se prelungeşte până pe 31 decembrie, potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din 27 aprilie, relatează Agerpres.

Taxa de ocupare a domeniului public pentru restaurante şi terase de vară era zero de la începutul acestui an până pe 30 iunie, conform hotărârii CGMB nr. 429 din 21 decembrie 2020, care se abrogă.

Proiectul de hotărâre menţionează că se suspendă, până la data de 31 decembrie 2021, aplicarea taxei pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară prevăzută la pct. 3.13 din Anexa nr. 2 din hotărârea CGMB nr. 139/2020 privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, începând cu anul 2021, precum şi dispoziţiile pct. 3.11 din Anexa nr. 2a.

CGMB are atribuţii privind dezvoltarea economico-socială şi de mediu a comunei, oraşului sau municipiului, respectiv privind administrarea domeniului public şi privat al comunei, oraşului sau municipiului, iar exercitarea acestor atribuţii privesc stabilirea şi aprobarea impozitelor şi taxelor locale, în condiţiile legii, prevede raportul de specialitate.

Potrivit hotărârii CGMB nr. 139/2020, taxa pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară are o valoare cuprinsă între 0,50 – 1,10 lei/metru pătrat/zi, în funcţie de zonă. Taxa se percepe pentru următoarele tipuri de activităţi: alimentaţie publică; terase de vară (pentru perioada 01.05 – 30.09) cu sau fără băuturi alcoolice; comercializare produse panificaţie şi patiserie; alte activităţi asemenea. Intervalul 1 mai – 30 septembrie este estimativ, putându-se efectua solicitări şi în afara acestuia, urmând ca acestea să fie analizate şi a se emite acordul, după caz.

sursa foto: Facebook/ Centrul Vechi

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Ma intreb ce parere are Nicu….? Oare aceasta masura poate stimula sectorul Horeca?!?

 2. ND si CGMB fac si ei ceva pentru noi?

  „care este suprafața ocupată de spațiile verzi (ha) și indicele de spațiu verde per locuitor (m2/locuitor) la nivelul Municipiului București și al sectoarelor. ”

  lasa-ma cu horreka cu baruri si restaurante care functioneaza in conditii improprii pentru ca cei care le verifica sunt mana in mana cu patronii.

  Hai sa vorbim de parcuri cu alei fara gropi si noroi, cu piste separate de biciclete si pietnoi
  si despre terenurile de sport ale scolilor/liceelor/stadioanelor mai mic – sa fie deschise public

 3. foarte bine . abordarea guvernului citu este benefica mai peste tot . liber si la biserica de pasti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.