G4Media.ro

Tătaru: Vor putea vota cu urna mobilă cei cu decizii de carantinare,…

Tătaru: Vor putea vota cu urna mobilă cei cu decizii de carantinare, izolare şi act medical

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat duminică, la Arena Naţională, că persoanele carantinate, în izolare sau care prezintă acte medicale vor putea vota cu urna mobilă la alegerile parlamentare din 6 decembrie, relatează Agerpres.

„Până în dimineaţa zilei de 6 (n.r. decembrie), toţi cei care sunt în carantină sau izolare să aibă aceste decizii pentru a putea face solicitarea către urna mobilă. O persoană trebuie să apară într-o anchetă epidemiologică ca să facem acea carantinare sau izolare. Solicită DSP-ului să fie evaluată în cadrul acelei anchete. (…) Noi luăm aceste decizii de carantinare şi izolare în urma unor anchete epidemiologice. (…) Haideţi să lăsăm totuşi ancheta epidemiologică să fie cea care decide care am fost contact direct şi care suntem carantinaţi sau izolaţi. (…) Cu urna mobilă (n.r. vor vota) cei care fac dovada unei decizii de carantinare, izolare sau un act medical care să poată confirma… (…) Eu spun că toţi cei care vor avea decizii de izolare, carantinare sau act medical doveditor vor putea vota cu urna mobilă”, a afirmat ministrul Tătaru, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

Potrivit acestuia, ancheta epidemiologică pentru fiecare caz trebuie să fie făcută în 24 de ore.

Biroul Electoral Central a completat vineri modalitățile de exercitare a dreptului de vot prin intermediul urnei speciale, cu precizări pentru persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu sau în spații special desemnate care doresc să voteze la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Detalii aici

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. DSP-urile nu sunt in stare sa raspunda la telefon. Cum o sa emita ele cateva sute de mii de decizii de carantinare in nici o saptamana? Aberant.

    • Tu aștepți ca niște sfertodocți să gestioneze o pandemie? Constanța este în carantină și este campioană la rata de infectare .În Constanța intră cine vrea și iese cine vrea ,carantina este pe hârtie .Vei vedea după alegeri carntină ca în primăvară cu sute de mii de amenzi cu toți gaborii pe străzi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.