G4Media.ro

Tătaru: Până acum procentul de imunizare la coronavirus este de 4,6%

Tătaru: Până acum procentul de imunizare la coronavirus este de 4,6%

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că, până în prezent, în urma prelucrării a 11.000 de teste din cadrul studiului de seroprevalenţă, procentul de imunizare la noul coronavirus este de 4,6%.

„Studiu de seroprevalenţă – 4,6% – ultimul procent pentru trecerea prin boală. S-au recoltat 17.000 de seruri. Din acestea, s-au lucrat 11.000. Până acum procentul de imunizare este de 4,6%”, a afirmat Tătaru.

Întrebat dacă ia în calcul o decizie privind modificarea ordinului de ministru, astfel încât asimptomaticii să nu mai ajungă în spital şi să fie sub supravegherea medicului de familie, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Luăm în calcul o astfel de decizie .(…) Noi avem evaluarea asimptomaticului sau relativ asimptomaticului până în 48 de ore. El nu trebuie să stea neapărat internat în spital. Trebuie să facă acea evaluare, apoi, urmând cu un aviz de la DSP şi cu decizia medicului curant care l-a evaluat să meargă în izolare la domiciliu. Orice pacient trebuie evaluat, fiindcă această boală are o evoluţie imprevizibilă”, a spus Tătaru.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Nici nu stii ce sa spui daca e bine sau rau. E bine ca doar 4,6 % ceea ce inseamna ca s-au respectat masurile de siguranta, pe de alta parte e foarte putin fata de alte tari care au peste 10% deci avem potential urias de crestere a numarului de imbolnaviri si internari ATI.

  • Alte tari aveau orase la 30% in urma cu vreo 2 luni.
   Dar exact asa am gandit si eu. Daca testele de imunizare sunt reale, nu din pix, inseamna ca lumea a respectat regulile si istericalele lui Arahat si restul mascaricilor sunt doar alte minciuni

  • E o abureala, suedezii (imi cer scuze ca iar ii folosesc pentru comparatie) aveau 15% pe la vreo 80000 de cazuri depistate dupa teste. Ajustind dupa populatie 80000 la ei inseamna 144000 la noi. Sintem cam pe acolo, prin urmare ar trebui sa avem cam tot 15%.
   Dar in afara de anticorpi (nu toti cei care au avut infectia au dezvolatat anticorpi) mai exista si imunitate data de celulele T. Cifra e prin urmare, cu mare probabilitate, mai mare de 15%.
   Cit de mare? Nu stim noi, iar Tataru nici atit.

 2. Ca i parafa cu schizofrenia, nu?

 3. Neimbolnavirea nu (mai) pare luata in calcul de MS. Da, MS ne doreste sa ne imbolnavim in continuare, deoarece „pana acum” nu a auzit de sechelele pe care le lasa boala, ori le considera acceptabile.

  Cand vom avea oameni tineri cu boli cardio in masa, MS va fi demult alta culoare politica. Si Tataru se va lauda cu aceasta grea perioada in care ne-a condus si prostii il vor lauda si ei…

  Iar primele doze de vaccinuri vor ajunge la cunoscuti, amante si plozi de politicieni, deoarece guvernul nu a inceput sa faca criterii clare, altele decat „stim noi mai bine”.

 4. Gradul de imunizare este mult mai mare.
  Daca nu era, toti turistii de la Mamaia erau morti.

 5. 4,6% din CE?!

  Din populatia totala dupa INS, din populatia totala dupa listele electorale, din populatia totala dupa Evidenta Populatiei, din populatia totala dupa Arafat, din ce anume?!?! Ca nu-i tot un drac!

  Dati-ne formula de calcul pentru rezultatul asta, ca ne descurcam noi cu interpretarea rezultatului mai apoi …

  Am putea avea o surpriza studiind valorile oficiale folosite (dupa cum le convine, populatia e cand mai mare, cand mai mica) … 💡

  • Din cele 11.000 de teste lucrate pana acum dintr-un total de 17.000 recoltate. Probabil ca sunt alesi ca sa fie statistic reprezentativ. Fiind un procent relativ, esti liber sa il inmultesti cu ce vrei tu 🙂

  • Corect, dar ei au testat 17.000 (reprezentativi) ca sa extrapoleze rezultatul la intreaga populatie. Rezultand un numar de cetateni despre care consideram ca au trecut prin boala. Numar pe care il vom compara cu cel al descoperitilor prin testarile facute la bucata si centralizate de DSP-uri, care n-a fost niciodata vreo valoare prin preajma a 4,6% nici din 15.000.000 nici din 18.000.000.
   Dupa care facem ce? Declaram cod rosu si inchidem toata tara sau, din contra, mai relaxam conditiile?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.