G4Media.ro

Tătaru: Orice măsură de relaxare atrage și creșterea numărului de cazuri de…

Tătaru: Orice măsură de relaxare atrage și creșterea numărului de cazuri de coronavirus. În următoarea perioadă va fi o creștere, dar controlabilă

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, într-o intervenție telefonică la Digi24, că orice măsură de relaxare atrage și creșterea numărului de cazuri de coronavirus, iar în următoarea perioadă va fi o creștere, dar controlabilă, însă Guvernul are nevoie de prelungirea stării de alertă pentru a avea instrumentele să intervină acolo unde vor apărea focare.

„Orice măsură de relaxare atrage și creșterea numărului de cazuri. Noi trebuie să avem o pârghie. Am avut 2 weekenduri lungi și o aglomerare în diferite zone. S-a trăit senzația de libertate. Am avut o accentuare a transmiterii comunitară. În următoarea perioadă va crește, dar controlabil. De aceea avem nevoie de starea de alertă”, a spus Tătaru.

Ministrul a precizat că este posibil ca, după ultimele zile în care s-au înregistrat creșteri consecutive, astăzi să fie o scădere a numărului de cazuri noi de infectări, pentru că duminică au fost mai puține testări.

„Deocamdată sunt cazuri pe care le gestionăm. Săptămâna următoare ne va da măsura relaxărilor de azi”, a mai spus Nelu Tătaru.

El a făcut apel la populație să respecte regulile de igienă și distanțare.

Ministrul Sănătății a precizat că, pentru următoarele două săptămânii, nu se poate decide revenirea la accesul enoriașilor la oficierea slujbelor în interiorul bisericilor.

Tătaru a declarat, de asemenea, că toate focarele de coronavirus care vor apărea se vor discuta în parte, iar eventuale restricții vor fi impuse în zonele afectate.

Citește și Faza a treia de relaxare, după un weekend cu creșteri semnificative de infectări: Luni se deschid mallurile, piscinele și sălile de fitness/ Se reiau cursele aeriene cu 17 state/ Evenimente cu participarea mai multor persoane, atât în spații închise cât și în aer liber

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pai ba baiatule bai nelule bai fraiere bai partid de hotii civilizati ba ii cresteti ba ii scadeti ce morti vostri vreti sa furati atit de voluminos in cit sa dureze asa de mult sa stea lumea in casa