G4Media.ro

Tatăl unei fete de 12 ani care a prezentat la școală un…

captura twitter

Tatăl unei fete de 12 ani care a prezentat la școală un desen anti-război a fugit după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare

Un rus condamnat astăzi la doi ani de închisoare într-o colonie penală sub acuzația de discreditare a forțelor armate a fugit din arest la domiciliu, a anunțat un tribunal din Rusia, potrivit Sky News.

Poliția l-a investigat pe Alexei Moskaliov după ce fiica sa a desenat la școală un desen împotriva războiului, iar el a fost condamnat pentru postări pe rețelele de socializare care criticau războiul.

Locul în care se află Moskaliov era neclar, instanța afirmând că acesta a fugit din arest la domiciliu.

El a fost separat de fiica sa de 13 ani, Mașa, de când a fost plasat în arest la domiciliu la începutul acestei luni, iar aceasta a fost mutată într-o casă de copii din orașul lor natal, Efremov, la sud de Moscova.

Avocatul lui Moskaliov, Vladimir Bilienko, a declarat că nu și-a mai văzut clientul de ieri și nu știe dacă acesta a fugit.

„În acest moment, ca să fiu sincer, sunt în stare de șoc”, a declarat el pentru Reuters.

Moskaliov a fost anchetat după ce fiica sa, pe atunci în vârstă de 12 ani, a făcut un desen în care arăta rachete rusești îndreptându-se asupra unei mame și a unui copil ucraineni, determinându-l pe directorul școlii să cheme poliția.

Desenul prezenta un steag ucrainean cu cuvintele „Glorie Ucrainei” și un tricolor rusesc cu sloganul „Nu războiului”.

Rusia a incriminat discreditarea forțelor armate la scurt timp după ce a invadat Ucraina anul trecut.

Citește și:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. vai, dar ce multe libertati au rusii pe care-i admira Sosoaca si Simion, cei care faceau mitinguri pentru libertatea de a nu purta masca si deci liber la infectare… Rusii luati cu arcanul pe front, au libertatea de a alege daca mor impuscati de ucrainieni sau de trupele ruse din spate care-i curata pe cei ce se retrag… Dar mai ales, unii rusi au libertatea de a alege daca mor de Noviciok sau plonjeaza de la etaj…