G4Media.ro

Tatăl adoptiv al Sorinei, după măsurile anunțate de procurorul general: Cred că…

Tatăl adoptiv al Sorinei, după măsurile anunțate de procurorul general: Cred că toată treaba asta se va termina la CEDO

Părinții adoptivi ai Sorinei, fetița din Mehedinți luată vineri cu procurorii și mascații de la asistentul maternal care refuza să o predea familiei adoptive deși aceasta avea o decizie definitivă în instanță, amenință statul român cu o acțiune la CEDO după ce procurorul general a cerut revizuirea sentinței și a cerut măsuri pentru ca minora să nu poată părăsi țara.

„Este greu sa spun ce se va întâmpla, dar cred că toată treaba asta se va termina la CEDO. Oamenii politici folosesc niste pârghii care nu își au rostul. Avem toate documentele necesare, inclusiv acordul SUA pentru adopție, și acum vine un procuror general să spună să nu plece din țară”, a declarat tatăl adoptiv al Sorinei, Gabriel Săcărin, pentru Libertatea.

„În ce bază face aceste solicitări, ce motive? Sunt hărțuit de jumătate din populația țării… E incredibil. Am anunțat Ambasada SUA, cred că va ieși un scandal diplomatic”, a adăugat el.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a solicitat luni Tribunalului Mehedinți emiterea unei ordonanțe președințiale prin care să se interzică părăsirea teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

De asemenea, Licu a solicitat Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei judecătorești prin care minora a fost încredințată cuplului de români stabilit în SUA.

Citește integral pe Libertatea.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

47 comentarii

 1. Hingherul de copii trebuie decazut din drepturi parintesti. Tipul e hoț de vorba, prezinta imagini scurte cu fetita singura sechestrata pe un fotoliu, gangavind ceva, probabil chiar tranchilizata si spune, uitati, e bine, mananca si se joaca cu fratiorii ei…

  • de aia e bine sa nu fumezi ce fumezi, uite in cel ai ajuns. cu tot felul de presupuneri demne de romanele SF. rau te-au imbrobodit astia.

  • @andrei Emil nu fumeaza nimic, mai rau, e platit la postare. Daca n-au iesit psd-eii la alegeri barem sa faca scandal cu d-astea, cu copii, trafic de organe, familia traditionala etc. Nu-l mai bagati in seama

  • Tu ori ești prost, ori ești prost, din această dilemă nu vei pute ieși.
   Poate la a3 găsești susținători pentru elucubrațiile tale. Mama proștilor e mereu gravidă, după cum se vede, iar dubele negre caută veșnic copii pentru transplant de organe.
   Ție ți-ar fi util ceva creier.
   Ce faci cu rublele primite pentru astfel de postări? Îți ajunge de-o secărică?

 2. Ciuma-rosie vrea sa „legitimeze” S.S. Gestapo si sa dea la gioale procurorilor si judecatorilor. Pentru ciuma-rosie nu conteaza mijloacele utilizate pentru indeplinirea scopurilor mizerabile.

 3. Parintii adoprivi au o decizie definitiva. Pe care statul roman face pipi. Asta i tot! Un exercitiu de imaginatie pt fraieri: tu fraiere ai fost acuzat de viol, sa spunem. Ceea ce inseamna 7 ani de puscarie. Un complet de judecata da o decizie definitiva prexum ca tu, fraiere, esti nevinovat. Ce ar fi daca procurorul general, sau alt idiot de calibru al statului roman te trimite pt 7 ani in puscarie, cu toate ca exista o decizie definitiva precum ca tu, fraiere, esti absolut nevinovat!?

  • Nici criminalii in serie condamnati definitiv la scaunul electric nu sunt executati imediat, daramite aceasta fetita nevinovata insfacata ca un animal din jungla amazoniana. Nici macar n-au asteptat indeplinirea conditiilor legale si epuizarea tuturor cailor de atac.

  • aceleasi marote tipic psdiste. comparatii total cretine, fara niciun fundament si total pe langa subiect. emil, postac prost.

  • at emil, postacul cu tulburări mintale: au așteptat până au fost îndeplinite toate condițiile legale, și s-au epuizat TOATE căile de atac :D, că de aia se numește DEFINITIVĂ 😀

  • Dupa sentinta definitiva, care nu este sentinta irevocabila, urmeaza recurs in anulare si contestatie in anulare, apoi urmeaza punerea in executare conform codului de procedura civila pentru copii. Hingherul probabil saliva si a recurs la o diversiune de perchezitie cu sprijinul complicilor pentru a rapi fetita deoarece nu indeplinea conditiile legale si a profitat de mafia parlamentara care a anulat dreptul la recurs pe civil. E regretabil ca procuroarea nu este inca arestata deoarece inca nu are imunitate la rapire si maltratare de copii.

 4. CEDO nu mai este demult o institutie de referinta ca moralitate si jurisprudenta, pe ultima institutia incalcandu-si-o in repetate randuri.
  Acest CEDO a devenit subordonat extremistilor socialisti europeni sustinand anormalitatea lgbt, migratia, islamismul si haosul social creat si generat de pro-europenii extremisti. Intr-o europa care tinde spre o eradicare completa a partidelor de centru sau de dreapta, fortand identificarea acestora cu extremistii, imi este greu sa cred ca CEDO mai reprezinta un reper moral, social si juridic.

  Un exemplu de incalcare a propriei jurisprudente: in 2003 acest CEDO valida dizolvarea unui partid politic din Turcia pe motiv de incompatibilitate intre Sharia si principiile democratice. Ca mai apoi in 19.12.2018 in dosarul Molla Sali contra Grecia sa omita mentionarea deciziei anterior amintite adaugand insa ca Sharia poate fi aplicata alaturi de dreptul comun grec.

  Alt exemplu: sa nu uitam ca CEDO a decis ca este nejustificata amendarea unei companii de publicitate – care folosea imaginile lui Iisus si a Fecioarei Maria intr-un mod neadecvat intr-un spot publicitar – de catre statul lituatian, CEDO invocand libertatea de expresie. Asta in conditiile in care in Austria, o doamna care in cadrul unei reuniuni l-a definit pe Mohammed ca fiind p3d0fil – datorita relatiilor pe care le-a avut cu minore – a fost condamnata de catre CEDO.

  Despre care CEDO discutam aici ? Hai va rog, sa fim seriosi.

  Cazul Sorinei este un caz tipic de coruptie, asemanator sacoselor cu faina, zahar, ulei si pui oferite votantilor in prag de alegeri.
  Pe scurt:

  Judecatoarea care a pronuntat solutia definitiva in cauza este sotia SEFULUI procuroarei care a efectuav ridicarea abuziva si ilegala de la domiciliul asistentilor maternali.
  Textul de lege este clar. Procurorul nu doar ca a interpretat cu rea credinta legea, dar s-a substituit si autoritatii executorului judecatoresc.

  Codul de procedura civila – Sectiunea a 2-a – Executarea hotărârilor judecătorești și a altor titluri executorii referitoare la minori, articolele 910-913. Punct.

  Conform legii executorul e cel care indeplineste actiunea si nu procurorul. In urmatoarele conditii:

  Reguli speciale de executare
  Art. 911 (2) Executarea se va efectua în prezența unui reprezentant al direcției generale de asistență socială șiprotecția copilului și, când acesta apreciază că este necesar, a unui psiholog desemnat de aceasta.Prezența psihologului nu este necesară dacă reprezentantul direcției are această calificare.
  (4) Nu este permis niciunei persoane să bruscheze minorul sau să exercite presiuni asupra lui pentru a serealiza executarea.

  Refuzul minorului
  Art. 913 (1) Dacă executorul constată că însuși minorul refuză în mod categoric să îl părăsească pedebitor sau manifestă aversiune față de creditor, va întocmi un proces-verbal în care va consemnaconstatările sale și pe care îl va comunica părților și reprezentantului direcției generale de asistență socialăși protecția copilului.
  (2) Reprezentantul direcției generale de asistență socială și protecția copilului va sesiza instanțacompetentă de la locul unde se află minorul, pentru ca aceasta să dispună, în funcție de vârsta copilului, unprogram de consiliere psihologică, pentru o perioadă ce nu poate depăși 3 luni. Cererea se soluționează deurgență în camera de consiliu, prin încheiere nesupusă niciunei căi de atac, pronunțată cu citarea părințilorși, după caz, a persoanei la care se află copilul. Dispozițiile legale privind ascultarea copilului rămânaplicabile.(3) La finalizarea programului de consiliere, psihologul numit de instanță va întocmi un raport pe care îl vacomunica instanței, executorului judecătoresc și direcției generale de asistență socială și protecția copilului.

  Deci nu avea voie sa puna mana pe minor, daramite sa il ia de acolo.

  In fata argumentului potrivit careia aceste articole ar reglementa chipurile numai situatiile de divort – multi amatori se leaga de asta – va spun ca in lege nu este indicat acest lucru. Iar unde legea nu distinge nici intrepretul nu distinge – acesta din urma fiind un principiu fundamental de drept care reglementeaza legislatia romaneasca in vigoare.

  Vis-a-vis de propagandistii care denunta in mod viciat neinitierea sau nesolicitarea procedurii de adoptie de catre asistentul maternal va spun ca este o stire FALSA promovata de media iohannist-securista. Cautati pe net, exista scanuri cu mai multe solicitari de adoptie din partea acestei familii, care au fost refuzate.

  De asemenea tineti cont ca apelul formulat de familia adoptiva – caci solutia pe fond a fost favorabila asistentului maternal – s-a judecat in numai 2 luni! Nu stiu unde o sa vedeti vreodata un apel judecat in numai 2 luni cu sentinta gata scrisa tot in acest timp.

  Cititi, cautati, cercetati si judecati singuri, nu va mai lasati prostiti de presa!

  • bine ca esti tu de referinta ca moralitate. pui postari kilometrice scoase din context si mananci cu polonicul. e o decizie definitiva, pa si pusi. asa cum e o decizie si din partea CCR si cand e in folosul ciumei rosii sariti ca trebuie aplicata la sange, si aici e la fel. n-are niciun drept procurorul general sa ceara ce cere. e simplu.
   nu vezi cat de prost esi? media iohanisto-securista. am ras cu lacrimi.

  • Nu ne lasam prostiti de presa, stai matale linistit #ivane , dar nici de troli rusi ca tine sau ca votcarul „emil”.

  • Doar la CEDO isi poate recupera banii platiti statului roman pe prada.

  • @ John WoW:
   Scoate nitel capu’ din codul de procedura civila si baga-l in ala de procedura penala, chiar dc ar fi pentru prima oara!

   Procurorul nu era acolo ca sa aduca la indeplinire o hotarare judecatoreasca privitoare la incredintarea unui minor, ci pt ca un copil al unora (parintii adoptivi) era retinut DE CATEVA LUNI fara drept de altcineva (asistentul maternal despre care fac pariu ca de fapt tinea cu dintii de copil pt a stoarce niste bani de la parintii adoptivi, ca-s americani si au bani).

   Si-acum mars la art. 197 si 379 Cod penal, lasa CEDO-n sus, CEDO-n jos, ca sa ai habar despre ce vorbesti!

   In tara asta, ati terminat Dreptul un puhoi de idioti cu gura mare, de n-avem loc de voi prin profesiile juridice!

  • @ andrei

   ti-a crescut pulsul cand ai depasit numarul de maxim 30 de cuvinte pe care le poti citi (prin silabisire) fara o pauza de 30 de minute ?

   stiu ca procesorul tau nu are mai mult de 256 ko, dar fa dreaqu un upgrade

   john wow iti da mura in gura, logic, ca pentru cei din clasa pregatitoare, dar ce sa-i faci, de unde nu e, nici dumnezeu nu cere

  • @x-link: nu, mi-a crescut inima de fericire cand vad prosti ca john bou si ca tine si ca altii cum puneti botul la orice fenta. ca asta e, fenta. fenta sa atace sistemul de justitie, fara nicio treaba cu esenta subiectului.

   tu fiind din clasa pregatitoare normal ca ai inteles, ca voi cititi primul cuvand si gata, zici ca ai inteles 🙂 :). nu ca ar fi spus ceva adevarat prostul asta de john bou.

  • Cred că ești plătit la caracterele tastate. Cine are timp să-și strice ochii cu aberații aplaudate pe site-ul Sputnik?

 5. Fetita asta a cazut (DIN NOU !) intre incopetenta&coruptia statului si egoismul&ambitia unor adulti care pretind ca o iubesc. Ca ea sunt multi, dar nu se vad la tv si povestea lor nu foloseste vreunui partid. Urat neam suntem, fara viitor, daca nu renuntam la atitudinea asta „miserupista” macar fata dr copiii nostri!

 6. perdea de fum!
  psd are nevoie de subiecte care sa-i mascheze coruptia si falimentul!
  iata un mic exemplu despre situatia locala in baia de arama si cine este in spatele protestelor:
  https://adevarul.ro/locale/turnu-severin/primarul-psd-baia-arama-ajunge-gratii-intr-un-dosar-coruptie-1_5d08c7c1892c0bb0c6829949/index.html

 7. Ok spune articolele, nu invoca codul de procedura penala fara sa spui articolele ca este fix pix, nu inseamna nimic. Da-mi textul de lege care stipuleaza altceva sau articolele care s-ar corobora

  • 159 CPP – s-au dus intr-o perchezitie domiciliara pentru ridicarea de inscrisuri si au dat acolo de o persoana (minora) care parea a fi victima unei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal/rele tratamente aplicate minorului /etc. Ca procuror/organ de cercetare penala, iei persoana de acolo, n-o lasi si treci mai departe, ca tu ai venit dupa inscrisuri, asa cum ai ridica si orice bun a carui detinere/circulatie e interzisa sau despre care exista suspiciunea ca ar avea legatura cu savarsirea unei infractiuni.

 8. in timp ce dancila, birchall, pintea si alte scroafe de acelasi tip se indigneaza ca o fetita orfana, care intr-un an si jumatate a ajuns de trei ori internata la urgente intimp ce se afla sub tutela statului roman, a fost infiata si va parasi tara pentru un trai civilizat, guvernul psd taie banii pentru naveta elevilor din mediul rural!

 9. Eu sunt convins ca doar la CEDO se poate face lumina pentru ca justitia romana nu e in stare sa faca dreptate. Justitia romana nu e in stare sa faca dreptate pentru ca nici nu stie ce e aia si ne-o dovedeste zilnic. Cand zic Justitie ma refer si la procurori si la judecatori, pentru ca sunt o apa si-un pamant. Sunt foarte dezamagit de Justitie in general.

 10. Lasati copila si familia nadoptiva in pace.Este o rusine cum s-a exploatat cazul de catre haznale.
  Inca o data multi romani au cazut in plasa ciumei rosii.

  Au trecut 30 de ani de la diversiunea securista a lui Iliescu, si multi romani au pus botul dinou la minciunile comunistilor-nationalisti.

  Acea familie maternala a incasat bani pe seama acelui copil sarac !
  Acum sar toti pe parintii adoptivi. Vai vai, ce tara de dobitoci……..

  • Ce e mai interesant e ca de data asta toate leleviziunile, fara nicio diferenta, au fost haznale!

  • ce e si mai interesant e ca niciuna nu a cercetat fondul problemei. totul a fost un spectacol de prost gust. informatii scoase din context si atat.

  • Asta stiu sa faca televiziunile: spectacole de doi bani si manipulari impanate cu reclame cat mai multe. Daca am putea sa le trimitem noi cat mai multe imagini despre orice ar fi si mai bine, sa nu mai fie ele nevoite sa-si trimita reporterii pe teren!
   Subiecte de substanta si care privesc sute de mii de cetateni, sau milioane de cetateni, n-ar dezbate, dar ele „dezbat” o saptamana o imagine!!!
   Nu le-am urat niciodata mai mult ca acum!

 11. Cam arogant domnul, își imaginează că cetățenia americană îi conferă un IQ dublu sau ceva extra. ..
  Nu este „un procuror general” ci Procurorul General al României!
  Cum ar veni The Attorney General of USA, ca să fie pe înțelesul său!

  • Inca nu te-ai obisnuit ca toate functiile de rang inalt din statul roman sau demonetizat (sau… demonizat, daca vrei…)?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Curajul e tot de asasin roman…In SUA era supavegheat de CIA si FBI si arestat de politie, aici e liber sa corupa autoritatile statului si mutileze pe viata un copil.

 12. fata are pasaport dinainte de verdictul mafiei de la curtea de apel. Despre ce justitie vorbim?

 13. “americanii” astia sunt bolnavi la cap, banii le-au luat pur si simplu mintile!

 14. Nu va descurajati, D-le Sacarin, faceti toate demersurile la institutiile internationale. Nu va faceti probleme, nu va blameaza jumatate de romani. Din pacate ati cazut victima, un sistem mafiot incearca sa va utilizeze. Scapam noi de ei, poate incepem in 10 august daca altfel nu se poate.

 15. In cazul in care aveti capacitatile mentale de a judeca fara ura si patima , veti constata fara echivoc ca in timpul efectuarii unei perchezitii , nu se extrag persoane .
  Procuroarea a luat copilul din locuinta respectiva prin agresiune .

  • In mintea ta, cata o fi, daca te-ai dus la o perchezitie dupa inscrisuri (cum a fost in acest caz) si dai p-acolo de o persoana care pare cam lipsita de libertate in mod ilegal sau victima vreunei alte infractiuni, pleci mai departe ca procuror, ca tu ai venit dupa inscrisuri?!

 16. in acelasi judet Mehedinti in care cetatenii se revolta ca a fost bruscata o fetita de etnie roma sunt alte mii de copii subnutriti care se zbat in saracie crunta, trimisi sa cerseasca, copii folositi la munci grele si de multe ori batuti de parinti naturali mai tot timpul aflati in stare de ebrietate. In cartierul Crihala al municipiului aceluiasi judet Mehedinti, doarme pe niste cartoane, afara, in gerul iernii un baiat care a fost lasat pe strazi de autoritati dupa ce a implinit 18 ani.
  Ce sanse la o viata normala ofera statul roman copiilor orfani de etnie roma? ZERO.
  Nu inteleg care este vina parintilor adoptivi care au vrut sa-i ofere o sansa Simonei sa creasca intr-o tara pentru care multi isi risca viata ca sa poata intra.
  Cu adevarat grav este faptul ca autoritatile nu au luat mai devreme masuri pentru a lua fetita de la aceasta asistenta maternala, imediat dupa ce a fost internata in spital pentru MALNUTRITIE

 17. @Masha

  ai perfecta dreptate doar ca aici nu e vorba nici de vreun obiect si nici de vreun caz de forta majora (minora e chinuita, batuta, tinuta ostatica impotriva vointei ei, etc). in acelasi timp exista o sentinta civila care trebuie respectata si pusa in executare. un mandat de perchezitie nu poate anula executarea unei decizii civile de predare a minorului intelegi ?

  • Tu intelegi insa ca e posibil sa existe IN ACELASI TIMP atat
   (1) o decizie civila de incuviintare a unei adoptii internationale, cat si
   (2) o urmarire penala pentru o infractiune savarsita impotriva copilului adoptat prin decizia de la pct. (1) si ca,
   (3) in cadrul urmaririi penale de la pct. (2), e posibil sa fie efectuata o perchezitie domiciliara in cursul careia sa dai de copil si sa trebuiasca sa-l iei de la locul perchezitionat? Procuroarea a si spus ca lua copilul de acolo pentru a-l duce la IML pentru o constatare.

 18. Pe Digi24 e publicat un articol din care aflăm că:
  ” Pe de altă parte, Săcărin susţine ca chiar Olguţa Vasilescu cunoştea acest caz si ar fi intervenit personal la Consiliul Judeţean Mehedinţi când era ministru al muncii pentru a se asigura că procedura de potrivire a familiei adoptive cu Sorina îşi va urma calea legală şi se va desfăşura conform normelor.”
  Acum capătă sens de la ce nivel și în ce scop s-a alimentat povestea asta, fara nicio remușcare pt faptul că un copil a târât de colo-colo? Câți dintre români ajung la Olguța cu jalba în proțap că sa își rezolve problemele ?

 19. @masha

  ai te rog rabdare cateva ore si iti raspund. din ceea ce stiu insa cand exista o solutie civila care trebuie pusa in executare, pana la momentul executarii ei trebuie suspendata actiunea penala care se suprapune cu obiectul primului proces. depinde.

 20. @masha

  daca mai esti prin zona raspunde si iti postez raspunsul, ar fi pacat sa il postez degeaba, multumesc.

 21. lasati deciziile hotararile judecatoresti….. Sorina a fost luata cu forta chiar lovita de catre procuroare, tarata pe jos in strada…….. de la asistentul maternal. Lasati sa se intoarca acolo de unde a fost luata iar intr0-o perioada de timp sa se clarifice daca ramane in adoptie la asistentul maternal sau in alta parte. Sa fie si ea intrebata. Chiar daca asistentul maternal a semnat o declaratie ca refuza adoptia….. Nimeni nu te poate obliga sa semnezi o declaratie asa……… Iar oamenii astia nu ar fi trebuit sa fie intimidati de procuroare si mascati si sa ceraa sa vada si sa citeasca mandatul procuroarei si atunci ar fi vazut ca in mandat nu scria sa o ia pe fetita cu forta de acolo……

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.